Kezdőlap AKTUÁLIS Tisztán látszik: ekkor érkezik a tavasz

Tisztán látszik: ekkor érkezik a tavasz

Ennyit kell várni.

 

Szokatlanul hideg idő árasztotta el hazánkat, és a java még csak most jön. Péntektől vasárnapig figyelmeztetést is kiadtak az erős fagyra, ugyanis -10 és -15 fok körül lesz a hajnali hőmérséklet.

A hideg ellenére viszonylag szélcsendes és ragyogóan napos idő várható, ami a továbbiakban is így marad.

Jövő héttől viszont a felmelegedés is megkezdődik így a tavaszi időjárás is kezdetét veszi. Napról-napra egyre feljebb kúszik a hőmérő higanyszála ettől kezdve, így már csak ezt a hetet kell kibírnunk a nagy hidegből.

Szombaton túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható, legfeljebb átmenetileg lehet kevés fátyolfelhő az égen. A délkeleti, keleti szelet az Észak-Dunántúlon időnként élénk, Sopron környékén esetleg erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 6, 7 fok körül valószínű.



Vasárnap az ország keleti harmadán átvonulhatnak kisebb-nagyobb felhőtömbök, de ott is több órára kisüt a nap. Másutt zavartalan napsütés ígérkezik. Csapadék nem valószínű. Az Észak-Dunántúlon kísérhetik élénk, néhol erős lökések a déli, délkeleti szelet, másutt jobbára mérsékelt lesz a légmozgás. A leghidegebb órákban általában -9 és -2 fok közötti értékeket mérhetünk, de a fagyzugokban ennél több fokkal hidegebb is lehet. A maximum-hőmérséklet jellemzően 7 és 10 fok között alakul.

loading...