Kezdőlap EZOTÉRIA Te melyik ajtón mernél belépni? Ezt figyeld mit árul el a válaszod!

Te melyik ajtón mernél belépni? Ezt figyeld mit árul el a válaszod!

A túlélési ösztön természet adta képesség, tehát velünk született, mindenkiben benne van. Azonban az ember, fejlett elmével, a maga civilizált világában egyre távolabb kerül ösztöneitől és azokkal csak speciális körülmények közepette kerül kapcsolatba, nem úgy, mint az állatvilág tagjai. 

Az intelligencia valóban ennyire elkülöníthető az ösztönöktől? Hasznát tudjuk venni az intelligenciánknak teljes mértékben, ha az ösztönöket kivonjuk a képletből? A következő tesztből kiderül, hogy te hogyan tudod kombinálni a kettőt.

Válassz egy ajtót!

Az első mögött egy lángokban álló szoba van, a második előtt egy bűnöző, aki készen áll lelőni téged, a harmadik előtt pedig egy medve, aki már egy éve nem evett. Nálad egy kulcs és egy labda van, ezekkel felfegyverkezve kell bejutnod valamelyik ajtón úgy, hogy életben maradj. Összesen 1 perced van dönteni.

Az első ajtó

Ha ezt az ajtót választottad, akkor nem sokáig leszel képes túlélni a tűzben. A döntésed alapján az derül ki rólad, hogy ugyan nem félsz kockázatot vállalni, ám az arányaiban sokkal nagyobb szokott lenni a szükségesnél.

Gyakran hozol meggondolatlan döntéseket és ezért szoktad megégetni magad. Meg kell tanulnod időt adni magadnak, megvizsgálni a pro és kontra érveket.

A második ajtó

A túlélés esélye gyakorlatilag kizárt, hiszen a bűnöző biztosan tüzet nyit rád, amikor megpróbálsz belépni az ajtón.

Ha ezt az ajtót választottad, az azt jelenti, hogy gyakran adod az életed valaki másnak a kezébe, ami sosem szerencsés döntés. Nem választhat és cselekedhet senki helyetted. Ha valamit el akarsz érni, akkor a te kezedben kell lennie az irányításnak. Légy sokkal függetlenebb, ne bízz mindig vakon másokban.

A harmadik ajtó

Ha azon az ajtón szeretnél bemenni, ami előtt a medve áll, biztos lehetsz benne, hogy megpróbál majd megtámadni, és felfalni téged. DE…

Nem az a medve, aki egy éve nem evett semmit, mert még abban az esetben is, ha téli álmot alszik, étel nélkül egy évet nem képes kibírni. Tehát egy medve, aki egy éve nem evett, már bizonyosan elpusztult.

Gratulálunk, átmentél a teszten!

Mi a helyzet a labdával?

A tűzben biztosan nem vetted volna hasznát, és ha nem olyasvalaki, aki olyan erővel képes eldobni egy labdát, hogy attól valaki eszméletét veszítse, akkor a felfegyverzett bűnöző ellen sem mész vele sokra. A labda csupán egy haszontalan eszköz, ám ha sok időt töltesz azzal, hogy kiokoskodd, mire jó, akkor nem tudsz helyesen dönteni. Néha nem kell túlagyalni a dolgokat, sokkal inkább bízni önmagadban.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...