Kezdőlap AKTUÁLIS Te is vettél ilyet a Tescóban vagy a Pennyben? NEM SZABAD MEGENNI,...

Te is vettél ilyet a Tescóban vagy a Pennyben? NEM SZABAD MEGENNI, azonnal vidd vissza!

Hirdetés

Az élelmiszerbiztonság kiemelten fontos szerepet játszik a fogyasztók életében, és az elmúlt napokban két nagyobb élelmiszerlánc hívott vissza bizonyos termékeket, mivel kártevő jelenléte és minőségi probléma került napvilágra.

 

Hirdetés

A Tesco Globál Zrt. egy mogyoróterméket, míg a Penny-Market Kft. szeletelt mandulabél terméket hívott vissza az élelmiszerbiztonság fenntartása érdekében.

Tesco: Mogyorótermék visszahívása

A Tesco Globál Zrt. visszahívja az E04230812D tételazonosítójú, 06. 05. 2024. minőségmegőrzési idejű “TS NATUR MOGYORÓ 200G” terméket, mivel kártevő lehetséges jelenléte miatt fennáll az egészségügyi kockázat. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a vásárlók figyelmét, hogy ne fogyasszák el a terméket. Az érintett terméket bármely magyarországi Tesco áruházba visszavihetik, ahol a vételárat visszatérítik.Penny-Market: Szeletelt mandulabél visszahívása

A Penny-Market Kft. minőségi probléma miatt hívja vissza az érintett PENNY ALMONDS SLICED 100 G/ PENNY mandulabél, szeletelt 100 g, tételszáma E10230120N, minőségmegőrzési ideje 12. 07. 2024. A visszahívás oka az avas szag, amely az élelmiszer rossz minőségére utal. A vásárlók az érintett termékeket a vétel helyén visszavihetik, és a vételárat akár nyugta nélkül is visszatérítik.

Fogyasztói figyelmeztetés:A Nébih mindkét esetben kéri a vásárlókat, hogy az érintett termékeket ne fogyasszák el, és azokat a vásárlás helyén vagy bármely magyarországi Tesco áruházban adják le. A visszahívások az élelmiszerbiztonság fenntartása érdekében történnek, és a fogyasztói egészség védelmét szolgálják.

Az élelmiszerláncok gyors és hatékony visszahívási intézkedéseikkel azon dolgoznak, hogy minimalizálják az esetleges egészségügyi kockázatokat. Fontos, hogy a fogyasztók az élelmiszereikkel kapcsolatos riasztásokat komolyan vegyék, és az érintett termékeket ne fogyasszák el.A visszahívási intézkedések célja az, hogy biztosítsák a fogyasztók biztonságát és megbízhatóságát az élelmiszerpiacokon.

Hirdetés
loading...