Kezdőlap EGÉSZSÉG Te is izzadsz éjszaka? Íme 7 ok, ami a háttérben húzódik és...

Te is izzadsz éjszaka? Íme 7 ok, ami a háttérben húzódik és veszélyes az egészségedre!

Nagyon kellemetlen tud lenni, ha az éjszaka közepén arra ébredünk, hogy izzadunk, és nem jutunk levegőhöz. Az alábbi tényezők is okozhatják az éjszakai izzadást, de ha hosszú időn keresztül nem múlik el a probléma, akkor mindenképp fel kell keresni egy szakembert.

1.Menopauza

-a menopauza ideje alatt a legtöbb nő erős hőhullámokkal, és heves éjszakai verejtékezéssel küzd. Úgymond ez egy természetes tünet, de mégis nagyon kellemetlen tud lenni.

2.Bizonyos gyógyszerek

-vannak olyan gyógyszerek, melyek izzadásos mellékhatásokat okozhatnak. Ilyenek például az antidepresszánsok, de akár az aszpirin is.

3.Daganatos betegségek

-az éjszakai izzadás lehet akár a limfóma, vagy más rákos megbetegedés tünete is. Ehhez kapcsolódhat még hirtelen gyengeség, vagy láz is.

4.Fertőzések

-tuberkulózis, tályog, vagy más gyulladással járó fertőzés is okozhat éjszakai izzadást

5.Szorongás

-a stressz, szorongás, depresszió az egész szervezetünket felborítja. Könnyen előfordulhat, hogy a hosszantartó stressz éjszakai légszomjat, és izzadást is okoz.

6.Alvászavarok

-az alvási apnoe következtében is kialakulhat éjszakai izzadás. Ezzel egyidőben jelentkezhet még légszomj, magas vérnyomás, kóros álmosság napközben.

7.Alacsony vércukorszint

-a hipoglikémia, és a cukorbetegség következtében is izzadhatunk az éjszaka közepén

Ha hosszantartó, több héten át megismétlődő éjszakai izzadással küzdünk, keressünk fel minél hamarabb egy szakembert.

loading...