Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Így távolítsd el a madárürüléket és a rovarokat a kocsidról karcolás nélkül

Így távolítsd el a madárürüléket és a rovarokat a kocsidról karcolás nélkül

Miután szép csillogóra letakarítottad az autódat, a legutolsó dolog, amit másnap reggel a motorháztetőn látni szeretnél egy jó nagy adag madár pottyantás. Nos, az élet nem kívánságműsor, szokták mondani. Megesik az ilyen.

Ami még ennél is kellemetlenebb, hogy a madárürülék akár sértheti is a kocsi festését, így jobb, ha minél hamarabb letakarítod azt. Ha a művelet közben te sem szeretnél karcolást hagyni a felületén, akkor a következőképpen csináld.

Így csináld!

Először is fontos, hogy a madárürüléket ne száraz állapotában próbáld meg letakarítani, mert az erőteljes dörzsöléstől megkarcolódhat a felület. Ráadásul, ha fel van puhulva, akkor könnyebben eltávolítható.

Locsolj vagy permetezz langyos-meleg vizet az autóra, majd helyezz rá újságpapírt. Ezután az újságpapírt is locsold meg vízzel és hagyd rajta legalább 20 percig. Papírzsebkendővel vagy papírtörlővel is működik. Ha letelt az idő, akkor egyszerűen töröld le a felázott ürüléket egy száraz papírral.

Az odatapadt rovarok esetében is hasonlóképpen járj el.

Viasz

Érdemes rendszeresen viaszolni a kocsit, hogy a festést megvédd a további károsodástól. A madárürülék és a rovarok is kárt tehetnek benne, viszont a viasz ez ellen védelmet nyújt.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...