Kezdőlap EZOTÉRIA EZO-VILÁG Találkoztam egy Vízöntő jegyű emberrel, felforgatta az életem! Ha ismersz ilyen jegyű...

Találkoztam egy Vízöntő jegyű emberrel, felforgatta az életem! Ha ismersz ilyen jegyű embert, ezt tudnod kell róla!

A Vízöntő jegyben született emberek talán a legkomplikáltabbak és bonyolultabbak az összes jegy szülöttjei közül. Ha ismersz ilyen jegyű embert, ezt jobb, ha te is tudod róla!

1. Különc

A Vízöntő jegy – hasonlóan a Skorpió jegyhez – sokszor érzi úgy, hogy ő a „meg nem értett”. Szélsőséges jegy, nem tud könnyen alkalmazkodni másokhoz, szeret kilógni a sorból, mindent megmagyaráz, megvan a saját világa, a saját értékrendje. Ő az, aki elsőként fog lázadni a meglévő struktúrák vagy viszonyok ellen, vagy elutasít egy általa elavultnak tartott világnézetet.

Sokkal inkább egy csoportot vagy a társadalmat érintő problémák foglalkoztatják, mint az egyénéi. A szociális munka, az oktatás, a pszichológia vagy a politika területén otthon érzik magukat, és gyakran meg akarják váltani a világot.

2. Jó barát

Igaz barát, akinek tényleg van fogalma arról, mit jelent a barátság, a szövetség valakivel. Megengedi, hogy a másik mellette önmaga lehessen, segíti a fejlődését, ott van mellette azokban a pillanatokban, amikor a másiknak szüksége van rá. Önzetlensége és jósága megkérdőjelezhetetlen.

Olykor viszont már annyira jó és tökéletes és unalmas, hogy elfelejt csak úgy ember lenni, földi halandó, akinek vannak emberi megnyilvánulásai, aki nemcsak az eszményített szeretetben él, hanem képes ezt a szeretetet önmagára is kiterjeszteni.

3. Intellektuális

A tizenkét állatövi jegy közül a legintellektuálisabb jegy a Vízöntő. Ez elvitathatatlan. Kitűnően érvel, logikai képessége átlag feletti, éles elméjű, zseni. Képes sokat agyalni. Az elejétől képes tisztán látni és világos képet adni. Tudja, mi a megoldás, mindent meg tud magyarázni, azt is, hogy ő mit miért tesz, miért mond. Szeret intellektuálisan versengeni, és mivel veszíteni nem tud – az a tekintélyének vélt elvesztésével járna –, ezért egy-egy ügyből gyakran presztízskérdést csinál.

Az igaz, hogy egy kicsit magasan hordja az orrát, de egy szavazás szerint nem a Vízöntő a „legrosszabb” csillagjegy.

4. Érzéketlen

Ez így nem igaz, de mint racionális jegy, értelemmel fordul a másik felé, és sokszor annyira rabja az ideáloknak, az erkölcsnek, hogy nem képes elvonatkoztatni attól, hogy társadalmilag milyen viselkedés a helyes, mit szabad és mit nem. „Na ez az, ami velem nem történhet meg” – hiszi sokáig, és amikor mégis megtörténik, kiderül, a Vízöntő is emberből van.

Ne várjunk tőle könnyeket, őt sem fogják meghatni másokéi. Érzékenysége sokkal inkább kiterjed egy csoport vagy az emberiség problémáira, mint magára az egyénre. Vagyis távolabbról közelíti meg az adott helyzetet, madártávlatból, onnan, ahol az ő valósága létezik.

Ha túl közel menne, az már az eszméit, az elveit és valahol a függetlenségét veszélyeztetné, illetve elveszítené objektivitását a dolgok felett. Emiatt tűnhet távolinak, hűvösnek – a „megvárom, amíg megnyugszol, és megbeszéljük” hozzáállás mögött gyakran az van, hogy érzéseit visszafogja, fegyelmezi, rendkívül büszke, és fél kimutatni azokat, de az is gyakori, hogy nem vesz róluk tudomást.

Ugyanakkor jól ismeri a lélek rejtelmeit, az emberi viselkedéseket, a komplexusokat sorolja, jó pszichológus, aki másokra nagyon jól rálát, a saját hibáira már kevésbé, hiszen érzelmi téren nem túl őszinte saját magával. Érzéketlen kicsit? Igen, de azért nem „Jégkirálynő”!

5. Lételeme a szabadság

Számára tényleg fontos a szabadság, a demokrácia, az egyenlőség. A becsületesség és az igazságosság jegye. Fejlett lelkiismerete néha annyira bekapcsol, hogy attól retteg, nehogy önző legyen. De tényleg a Vízöntő a legszabadabb csillagjegy?

loading...