Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Takarítási trükkök, amit minden háziasszony most mentsen el magának!

Takarítási trükkök, amit minden háziasszony most mentsen el magának!

Ritka az az ember, akinek a hobbija a takarítás. A legtöbben nehezen vesszük rá magunkat, hogy hozzáfogjunk, és akkor sem végzünk vele villámgyorsan. Közben elunjuk magunkat és egyfolytában azon gondolkozunk, mikor érünk már a végére.

Szerencsére az ember leleményes teremtmény és igyekszik minél több trükköt kitalálni, hogy az életét könnyebbé tegye. Természetesen a házimunka sem kivétel ez alól.

Lássuk, hogy melyek ezek a trükkök.

Partvis tisztítás

Ha a partvisod már teljesen elkoszolódott, pókhálós és a por is ráragad, akkor a legegyszerűbb módon úgy tudod tisztává varázsolni, hogy belemártod egy órára forró mosogatószeres vízbe. Ezután öblítsd le és hagyd száradni a friss levegőn.

Vasaló tisztítása

Ha nem tisztítod meg rendszeresen a vasalód talpát, nem számít, hogy mennyit használod, egy idő után összeráncolja majd a ruhákat. Szennyeződés ugyanis itt is fel tud halmozódni.

Szórj ki egy adag sót valamilyen felületre, ami elviseli a hőt és told át rajta párszor a vasalódat.

Kanapé tisztítás

Elég sok időt töltünk ezen a bútordarabon, ezért nem is kérdés, hogy rendszeresen tisztítani kellene. Az egyszerű porszívózás nem elég.

Szórj rá szódabikarbónát és hagyd rajta legalább 20 percig. Ezt porszívózd fel és ezután fújj rá 1:1 arányú vodka-víz keveréket. Hagyd megszáradni. Ha bőr kanapéd van, akkor természetesen ne járj el így.

Rozsdás / fénytelen evőeszköz

Tedd az evőeszközöket egy tál meleg, citromos-szódabikarbónás vízbe és hagyd benne őket legalább 10 percig. Utána öblítsd és törölgesd el.

Kiömlött ital, ami foltot hagy

Ha legközelebb így jársz, szórj rá lisztet, ami azonnal felszívja. Ezután egyszerűbb lesz felporszívózni vagy felseperni.

Törött üvegdarabok

Félve attól, hogy megvágjuk vele a kezünket, vagy szilánk kerül a bőrünk alá, nem szívesen nyúlunk hozzá. Egy egyszerű tipp, ha előveszel egy darab kenyeret és azzal szeded össze a darabokat. Ebbe könnyedén beleragadnak a szilánkok.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...