Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Szőrtelenítő tippek otthonra, amikért most sokan hálásak lesznek!

Szőrtelenítő tippek otthonra, amikért most sokan hálásak lesznek!

Azok a nők, akik fájdalommentes, gyors és egyszerű megoldást keresnek szőrtelenítésre, a borotválást választják. Természetesen ezt a módszert sem adják ingyen, hiszen a hátulütői között szerepel az irritáció, a vágások és az a tény, hogy pár napon belül meg kell ismételni a folyamatot. 

Ha szeretnéd kiaknázni a láb borotválás előnyeit úgy, hogy a lehető legkevesebb hátránnyal kelljen számolnod, kövesd ezeket a tanácsokat.

1 – Készülj fel rá

Egyesek azt gondolják, hogy borotválkozni bárhol lehet, ami persze igaz is, ám az eredmény nem független a környezeti feltételektől. Ha a leghatékonyabban szeretnél lábat borotválni, akkor egy kis ideig ülj bele egy kád meleg vízbe, hiszen a magasabb hőmérséklet és a gőz puhítja a szőrt.

2 – Hámlasztás

Mind észrevesszük egy idő után, hogy a borotvapengék között felgyülemlik valamilyen szennyeződés, aminek az eredete “kétséges”. Az esetek legnagyobb részében elhalt hámsejtekről van szó, amelyek csökkentik a borotválkozás hatékonyságát, mivel a pengék élét is csorbítják.

Érdemes minden borotválkozás előtt testradírral leradírozni a kezelendő bőrfelületet. A radírozás amellett, hogy segít eltüntetni az elhalt bőrhámsejteket, a szőrszálakat is megemeli, így a tövükhöz legközelebb sikerül majd levágni őket.

3 – Termékválasztás

Biztosan hallottál már róla, hogy léteznek speciális borotválkozáshoz használható habok, amelyekkel a vágásokat elkerülheted. Ehelyett sokan szappant vagy tusfürdőt használnak, amelytől azonban nem puhul a szőr, lehet, hogy szárad a bőr és nem is tud olyan eredményesen siklani a penge.

Ha nem akarsz borotvahabra külön pénzt kiadni, akkor használd a hajbalzsamodat, amely hasonló hatással rendelkezik.

4 – A borotvák között különbség van

Biztosan te is kipróbáltál már sokféle borotvát életedben a legolcsóbbtól a drágább fajtákig, ámbár az eredmény, amit produkáltak vegyes volt és nem igazán felelt meg az elvárásaidnak. Ez azért van, mert az ár és a márka nem feltétlen nyom a latban.

Egy jó borotva ismérvei ugyanis..:

  • a mozgékony fej, lekerekített felszínnel,
  • puha, gumiborítású nyél,
  • megfelelő számú penge a fejben.

5 – A helyes mozdulatok titka

Borotválj szőrnövekedéssel egyező irányba, majd ha megszabadultál a szőrmennyiség nagyjától, akkor egyszer, gyors, de könnyed mozdulattal húzd át a területet az ellenkező irányban is. Ezzel a módszerrel kisebb lesz az irritáció.

Mosd át a pengéket minden egyes húzás után, hogy a borotválás a lehető leghatékonyabb legyen.

6 – Borotválkozás utáni ápolás

Miután végeztél a szőrtelenítéssel, fontos, hogy alaposan hidratáld a bőrödet. Pár percig masszírozd be a lábadba a testápoló krémet. Használj olyat, amelyben bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő formula van.

A bőrradírozás és a borotválás sokkal érzékenyebbé és védtelenebbé teszi a bőrt az UV sugárzással szemben, így nyári, napsütéses időszakban gondoskodj a napfényvédelemről is.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...