Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Szórj sütőport a csempére és nem hiszel a szemednek!

Szórj sütőport a csempére és nem hiszel a szemednek!

Hirdetés

Szeretnéd otthonodat csillogóbbá és tisztábbá varázsolni, miközben időt és pénzt is spórolsz? A Ripost hasznos trükkjeivel most sikerülhet!

 

Hirdetés

Egyszerűsítjük az életedet és bemutatunk néhány remek praktikát.

1. Sütőpor a csempére

Sok súrolás ellenére könnyen elszíneződik és bepenészedik a fuga a csempék között. Ne hagyja, hogy ez elvegye a ragyogó tisztaság élményét! Keverj össze sütőport kevés vízzel, majd ezzel dörgöld át a csempét. Hatékonyan megszabadít a rések szennyeződéseitől.

2. Citrom a mosdókagylóba
A vízkő makacs és bosszantó tud lenni, de ne keseredj el! Keverj össze citromot szódabikarbónával, majd ezzel a masszával dörzsöld át a felületet. Egy könnyű kezeléssel könnyedén megszabadulhatsz a vízkőtől.

3. Hagyma az odakozmált lábasba

Leégett étel esetén nehéz a lábast tisztítani. Egyszerűen dobj a lábasba 2 fej hámozatlan, négybe vágott hagymát, önts rá vizet, majd forrald fel. A hagyma hatékonyan fellazítja a lerakódásokat.

4. Lenolaj a teraszra
A terasz és erkély rácsai néha takarításra szorulnak, különösen hideg és esős napok után. Helyettesítsd a vegyszereket lenolajjal: ezzel a természetes anyaggal törölve a felületet, ragyogó, fényes és tiszta lesz az új szezonra.

Hirdetés