Kezdőlap AKTUÁLIS Szomorú hírt közöltek ma reggel – Meghalt a magyar politikus

Szomorú hírt közöltek ma reggel – Meghalt a magyar politikus

Hirdetés

Meghalt Lakatos András, az MSZP politikusa, aki 2 cikluson át volt a párt parlamenti képviselője.

 

Hirdetés

 

“Lakatos András 1944-ben született Mezőladányban. Elismert és tisztelt görögkatolikus, mezőgazdasági vállalkozó családból származik. Itt tanulta meg a föld szeretetét, a munka becsületét, a parasztember tiszteletét.

A középiskolát Mátészalkán végezte. 1967-ben a Gödöllői Agrártudomány Egyetemen agrármérnöki diplomát szerzett. 1967-től 14 évig a Nyírtasi Dózsa TSZ-ben dolgozott ágazatvezetői, agronómus, elnöki beosztásban. 1981-89 között a Szabolcs-Szatmár megyei Tanács elnökhelyettese.

Ebben a beosztásában a megye gazdaságáért, a mezőgazdaság fejlesztéséért, a falvakban élők jobb életkörülményeiért dolgozott. Ez volt az az időszak a megye életében, amikor az alma, a burgonya és a zöldségfélék biztos és jó jövedelmet biztosítottak a falvak lakóinak.

1989-től a Dohányfermentáló igazgatója, 1992-től a Hungarotabak nyíregyházi kirendeltségének vezetője, 1998-tól a Szabolcs Gabona Rt. felügyelő bizottság elnöke, szaktanácsadója volt. 1990 –től 1995-ig a Mezőgazdasági Kamara Szabolcs–Szatmár- Bereg megyei elnöke.

Munka mellett növényvédelmi szakmérnöki, vállalkozói és innovációs menedzserképesítést szerzett.1994-2002 között volt országgyűlési képviselő. A Mezőgazdasági Bizottságnak, valamint a Magyar-Orosz Parlamentközi Vegyesbizottság magyar albizottságának is tagja volt.

Egész élete Szabolcs-Szatmár-Bereg megye mezőgazdaságáról és az élelmiszeripar fejlesztéséről szólt. Fontos szerepe volt a ’80-as évek ipartelepítésében, és a ’90-es években az előcsatlakozási alap felhasználásának tervezésében.

Azt vallotta, hogy meg kell újítani az ültetvényeket, és szövetkezni kell a gazdáknak a jobb értékesítés érdekében. Élete során a falusi emberek biztonságáért, gyarapodásáért dolgozott, azt mondta: „erkölcsi kötelességem tenni azokért, akik közül való vagyok”.Nyugodjon békében!” – búcsúznak párttársuktól az MSZP tagjai.

Hirdetés
loading...