Kezdőlap EZOTÉRIA Szemből vagy profilból látod a férfi arcát? Válaszod sokat elárul a személyiségedről

Szemből vagy profilból látod a férfi arcát? Válaszod sokat elárul a személyiségedről

A Tematikus Appercepció Tesztet (TAT) Henry A. Murray és Christiana D. Morgan, amerikai pszichológusok fejlesztették ki. Lényege az, hogy különféle rajzokat, képeket bemutatva a pácienseknek, közelebb kerüljenek az adott személy lelki világához, rejtett érzelmeihez, belső konfliktusaihoz.

A következő teszt is hasonló elven működik, a személyes percepció alapján fed fel személyiségjegyeket az elvégzőről. A feladat annyi, hogy eldöntsd, a képen látható férfi arcot szemből vagy profilból látod.

Lássuk, hogy a választásod mit árul el rólad.

Ha szemből látod az arcot

A számodra idegen embereket is egyszerű könnyedséggel közelíted meg. Karizmatikus vagy és gyakorlatilag azonnal nyitott vagy bármilyen beszélgetésre, miközben viselkedésed jóindulatról és gyengédségről árulkodik.

Szociális és derűs természet vagy, aki nem fél kilépni a komfort zónájából és új tapasztalatokat szerezni. Ha kockázatot kell vállalni, állsz elébe. Könnyedén veszed az utadba kerülő kihívásokat, mivel pozitívan közelíted meg lehetőségeidet és mindig törekszel újító ötletekkel megoldást találni egy problémára.

Szenvedéllyel végzed a munkádat és folyamatosan a fejlődés irányába haladsz. A rivaldafény sem ijeszt meg.

Nagyon fontos számodra gondolataid szabadsága és azok kifejezése. Érzed és tudod, hogy egyedül te bírálhatod magad és döntheted el, hogy mi a legjobb számodra. Mindig készen állsz megvédeni a véleményedet.

A mottód az optimizmus, amellyel a környezetedet is képes vagy inspirálni.

Ha profilból látod az arcot

Hajlamos vagy kerülni a zavarba ejtő helyzeteket és a kellemetlen meglepetéseket. Félénk és visszafogott típus vagy, akinek nagyon fontos a békesség az életében. Ha valaki megpróbálja aláásni ezt a nyugalmas oldaladat, akkor könnyen ingerlékennyé válsz. Nem szereted elhagyni a komfortzónádat és szakítani a rutinnal, szokásokkal.

Hiteles személyiséged miatt gondosan megválogatod, hogy milyen emberekkel veszed körül magad, így a barátaidat is. Azok, akik átjutnak a szűrődön, nagyon fontossá válnak számodra. Mindent megteszel annak érdekében, hogy boldoggá tehesd őket.

Ezt az odaadást nem lehet figyelmen kívül hagyni, hiszen mindig rendelkezésére állsz annak, aki szorult helyzetbe kerül. Számos tulajdonságod van, ami magas fokú érzelmi intelligenciádnak köszönhető.

Mindig alaposan megfigyeled a környezetedet és tanulsz azokból a történésekből, amelyeket magad körül tapasztalsz, hogy a lehető leghatékonyabban a legjobb eredményeket érhesd el.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...