Kezdőlap EZOTÉRIA EZO-VILÁG Nézz be a szekrényedbe! Milyen színű ruhából van benne a legtöbb? Ezt...

Nézz be a szekrényedbe! Milyen színű ruhából van benne a legtöbb? Ezt árulja el rólad!

Hirdetés

A színek vizuális stimulusként hatnak. Inspirálhatnak, enegretizálhatnak, agressziót, szenvedélyt válthatnak ki és meg is nyugtathatnak. Egyesek úgy tartják, hogy nem csak látjuk a színeket, hanem érezzük is őket, ezért gyakorolhatnak jelentős hatást az életünkre.

Legtöbbször nem tudatosan választjuk meg a színeket, amelyeket magunkra veszünk. Sokat elárulhat a hangulatunkról, a mentális állapotunkról, az érzelmeinkről és arról, hogy jelenleg min megyünk keresztül.

Hirdetés

Lássuk, hogy melyik szín mit szimbolizál. Te melyiket hordod a leggyakrabban?

Fekete

A legnépszerűbb, időtlen és sokoldalú. Az erő, a kifinomultság és az elegancia jele, amely kontrollt és tekintélyt fejez ki. Egyben az analitikus elme, a függetlenség és az erős akarat jele is.

Kék

A bizalom, pozitivitás, béke és hűség jele. Akik gyakran hordanak kéket, hitük és igazságaik szerint élnek és nem hagyják, hogy bárki is eltérítse őket a választott utukról. Könnyen elegyednek beszélgetésbe másokkal, szellemesek és jó a humorérzékük.

Barna

A bizalom, a hitelesség és az egyszerűség jelképe. Igaz természetet és kiegyensúlyozottságot, érzelmi stabilitást és intelligenciát sugároz.

Szürke

Az egyensúly és a neutralitás színe. Akik gyakran választanak szürkét, kifinomultak, habár a túlzásba vitt szürke a depresszió és unalom jele is lehet. Ha más halvány színekkel kombinálják, akkor a kényelmet és a könnyedséget sugározza.

Zöld

A természet szimbóluma, a nagy terek, a nyugalom, a gyógyulás jele. Nyugodtságot, frissült elmét jelent. Az, aki sokat szeret zöldet hordani, az karizmatikus személy, akit mélyen foglalkoztat mások lelki állapota.

Sárga

Pozitív, energetizáló szín, amely szociális és interakciót igénylő természetet fejez ki. Az ilyen embereket sokan kedvelik és nagyon könnyen beszédbe lehet elegyedni velük, egyszerűen barátkoznak.

Rózsaszín

A szeretet iránti vágy kifejező színe. Az olyan személy, aki gyakran hord rózsaszínt, egyben azt is jelzi, hogy feltétel nélküli szeretetet kíván nyújtani. A nőiességgel van kapcsolatban. Ha egy férfi szeret rózsaszínt hordani, azzal azt árulja el, hogy egyensúlyban van benne a maszkulin és feminin oldala.

Lila

Gazdag és luxust kifejező szín, amely az anyagiasság, a romantika, a gazdag belső erő és a spiritualitás jelképe is lehet. Azok, akik szeretnek lilát hordani, fogékonyabbak a művészetek iránt és nagyon kreatívak.

Piros

Intenzív, bátor, domináns szín, amely agressziót, szenvedélyt, és érzékiséget fejez ki. Erőt és magabiztosságot ad és extrovertált személyiséget jelez, aki figyelmet kíván magára vonni.

Fehér

A tisztaság, a jóság, az erkölcsösség, az egyszerűség szimbóluma, amely jó hatással van az emberekre. Azok, akik gyakran hordanak fehéret, bátrak, nyíltak, őszinték és magabiztosak.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés
loading...