Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Szabadulj meg örökre a penésztől ezzel az 5 házi módszerrel!

Szabadulj meg örökre a penésztől ezzel az 5 házi módszerrel!

Szabadulj meg örökre a penésztől és ne hagyd, hogy a te otthonodban is továbbra is károsítsák az egészséged!

 

Egyre több egészségügyi problémát okoz a penész. Sokan nem is tudják, hogy allergiásak a penészre vagy szervezetükben elszaporodnak a gombák miatta. Nagyon fontos, hogy megszabadulj ettől az undorító dologtól. Szerencsére ez természetes úton is lehetséges.

EcetAz ecet a penészgombák nyolcvankét százalékát elpusztítja. Ha zavar a szaga, vízzel is hígíthatod, de a leghatékonyabb a 10 százalékos, hígítatlan étkezési ecet. Fecskendezd be az érintett felületeket a konyhában, fürdőszobában. hagyd rajta, majd töröld át néhány óra múlva.

Teafaolaj

Kicsit drágább, mint az ecetes módszer, de kevés kell belőle. Kend be az érintett felületet, ne töröld le, és pár nap alatt elszáll a szaga is, ha nem szereted.

Citrusmag kivonat (Grapefruit például)

Ez a kedvencem, mert a legkellemesebb az illata. Tegyél vízbe 20 csepp grapefruit mag kivonatot, azzal permetezd be a penészes részt. Nem kell letörölni.Hidrogén peroxid

Vegyél hyperol tablettát a patikában, áztasd vízbe, ha feloldódott, ezt az oldatot (3 százalékos legyen, a használati utasítás segít az arányokban) ezzel kend be a az érintett felületet.

Szódabikarbóna

Használhatod magában vízzel keverve vagy adhatsz hozzá hidrogén peroxidot és ecetet. Ez a hármas keverék minden sprórát elpusztít.

loading...