Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Így szabadulj meg fillérekből az összes kerti kártevőtől!

Így szabadulj meg fillérekből az összes kerti kártevőtől!

A növénybetegségeken túl számos kártevő létezik, amelyekkel igencsak nehéz elbánni úgy, hogy közben a növény, és a termés ne károsodjon. Ha azt akarjuk, hogy bőséges, és vegyszerektől mentes termésünk legyen, próbáljuk ki az alábbi módszereket.

 

Vértetű ellen

Az alma egyik legnagyobb ellensége. Testét fehér, vattaszerű, viaszos váladék takarja, és ez látható azokon a növényrészeken is, melyeken kárt okozott.

Nagy pehely alakban, vattaszerű csomóban veszik körbe a faágakat, növényeket.Használjunk ellenük szappanos lemosást, 20 gramm szappant oldjunk fel egy liter vízben, és ezzel mossuk le a növényeket, fákat.

Üvegházi molytetű

Kedvence a káposztafélék, a karfiolt, kelbimbót, káposztát, karalábét imádja, de szereti például a muskátlit is. Ha megmozdítjuk a levelet, akkor több tucat molytetű repül szembe velünk. Ebben az estben nagyon nehéz természetes védekezési módszert ajánlani, mivel az üvegházi molytetű erősen ellenálló, és gyorsan szaporodik.

Az egyetlen módszert, amit meg lehet próbálni az a sárga ragasztós lapocskák kihelyezése. Az üvegházi molytetű még vegyszerrel is nehezen irtható.


Házatlan csiga

Ezektől sem könnyű megszabadulni, de próbálkozhatunk. Helyezzünk el salátaleveleket, vagy krumplidarabokat az ösvényekre, és kora reggel induljunk el, hogy összeszedjük a lakmározó csigákat.

Vagy szórjuk be a növényeink között hamuval, porrá zúzott szuperfoszfáttal, esetleg apróra tört tojáshéjjal.

tudasfaja.com

loading...