Kezdőlap EGÉSZSÉG Szabadulj meg a puffadástól és a bélgáztól ezzel az itallal!

Szabadulj meg a puffadástól és a bélgáztól ezzel az itallal!

Elég, ha jó ízűen neki látunk falatozni és étkezés végére sok embernél puffadás, gömbölyödő pocak alakul ki, ami rontja a közérzetet, sőt, akár még gyomorpanaszokhoz is vezethet.

Amikor eszünk, iszunk, illetve amikor stresszes helyzetben felgyorsul a lég­zésünk, levegőt nyelünk. Ami azonban bement, an­nak ki is kell jönnie. Egy felnőtt naponta legalább tízszer enged ki bélgázt, amely a lényeit levegőből és az emésztés során ter­melődött gázokból, például kén-dioxidból áll…

A bél­rendszer gyulladásos be­tegségei (bélhurut, irritábilis bélszindróma,colitis ulcerosa), illetve a bélnyál­kahártya különféle érzé­kenységei (étel-, tejcukor-, lisztérzékenység) puffadás­sal járnak. A székrekedés ugyancsak gázképződést okozhat.

Íme egy ital, amit ilyen esetben elfogyaszthatunk és csodákra képes a puffadással, a teltségérzettel!

Érdemes köménymagot és más szélcsökkentő magvakat rágcsálnunk étkezés után, és mindent elkövetni annak érdekében, hogy szervezetünk hatékonyabban eméssze meg az ételeket.

Hozzávalók:

  • 20 gramm menta
  • egy csésze víz

Elkészítés:

Törjük nagyon apró darabokra a menta leveleket, majd adjuk hozzá a vízhez. Várjunk vele pár órát, majd szűrjük le. Napi 2-3 csészével fogyaszthatunk belőle.

Szerző: tudasfaja.com

loading...