Kezdőlap EGÉSZSÉG Sokkoló tények, amit a cukor tesz a testünkkel! Ettől miért nem tiltanak...

Sokkoló tények, amit a cukor tesz a testünkkel! Ettől miért nem tiltanak az orvosok?

Hirdetés

A cukor egy néma gyilkos, ami amellett, hogy nagy mértékben felelős az elhízásért, számos más, káros egészségügyi hatással is rendelkezik.

Lássuk milyen veszéllyel vannak pontosan az egészségünkre nézve!

Függőség

A kutatási adatok eredményei szerint bármennyire is meglepő, de a cukor igen is képes függővé tenni minket. Agyunk ugyanis egyfajta jutalomként fogja fel a cukor bevitelét, így bizonyos esetekben egyre többre és többre vágyunk. Bizonyos kutatók szerint függősségének hatása megegyezik a kokainéval.

Hirdetés

Koleszterinszint

A túlzott cukor bevitel kapcsolatba hozható a triglicerid-szinttel. A cukor bevitel azonban nem csak a koleszterinszintet emeli meg, hanem a szívbetegségek kialakulásának kockázatát is növeli.

Dupla hasi zsír

Ha van némi felesleg a hasunkon, akkor a cukor bevitelével csak duplázzuk ezt a zsírréteget. Ez mindemellett megemeli a cukorbetegség és a szívbetegség kialakulásának arányát is.

Daganatos betegség

Számos kutatási eredmény bebizonyította már, hogy kapcsolat van a cukor és adaganatok között. Ha túlzott mértékben fogyasztunk cukrot, akkor a fehérje termelődésünkre túlzott hatást fejtünk ki, ami egyértelműen támogatja a kóros sejtburjánzás folyamatát.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés