Kezdőlap EGÉSZSÉG Sokat fáj a lábad? A régi öregek gyógymódja rajtad is segíthet!

Sokat fáj a lábad? A régi öregek gyógymódja rajtad is segíthet!

Nagyanyáink még hittek abban, hogy a természet erejének segítségével meg lehet gyógyulni, vissza lehet állítani a szervezet egyensúlyát.

 

Egy bizonyos életkor után a reumatikus fájdalmakat már-már természetesnek vesszük, azonban mielőtt túlságosan is megszoknánk, inkább próbáljuk megszabadulni tőlük, hiszen nem vagyunk kötelesek egész életünkben a reumánkra panaszkodni. Létezik boldog nyugdíjas kor reuma nélkül is.

Készítsük el ezt a gyógynövényes pakolást, és végezzünk a segítségével masszázst. Így könnyen megszabadulhatunk a reumás fájdalmaktól.

Hozzávalók:

  • 1 liter víz
  • 120 gramm frissen reszelt gyömbér gyökér
  • vászon zsákocska

Elkészítés:

Öntsük egy edénybe a vizet, és főzzük fel, majd adjuk hozzá a frissen reszelt gyömbért.


Pár perc főzés után szedjük ki egy szűrőkanállal a gyömbért, és tegyük bele a vászon zsákocskába.

Húzzunk fel egy kesztyűt, és csavarjuk jól ki a gyömbér levét vissza az edénybe. Addig csöpögtessük a zsákocskát, míg semmi lé nem marad benne. Ezután mártsunk egy kisebb törölközőt a gyömbérlébe, majd borogassuk vele a reumás területeket.

A gyömbéres zsákot is nyugodtan használhatjuk borogatásként. Addig tartsuk a borogatást a testünkön, míg a bőrünk kissé kipirosodik, és beindul a vérkeringés.

Egy gyömbérgyökér legalább 400 különböző tápanyagot tartalmaz. A gyömbértea tisztítja a vért, és az egész szervezetet, közben pedig értékes tápanyagokkal tölt fel.

Az ázsiai országokban előszeretettel használják a különböző betegségek megelőzésére, úgy tartják, hogy akkor a leghatékonyabb, ha külsőleg és belsőleg egyaránt használjuk.

tudasfaja.com

loading...