Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Sokallod a villanyszámlád? 4 dolog, ami csúnyán megnyomja a fogyasztásod!

Sokallod a villanyszámlád? 4 dolog, ami csúnyán megnyomja a fogyasztásod!

Ha hónap végén mindig nagy számlákkal kell szembesülnöd, itt az ideje, hogy takarékoskodj egy kicsit. Az alábbiakban megtudhatod, hogy melyek azok az elektronikai gépek, melyeket nem feltétlenül kell állandóan áramforrás alá helyezni.

1.Laptop

Ha fel van telve maximálisan a laptop akkumulátora, akkor nyugodtan kihúzhatod a konnektorból. Bizonyos típusú laptopok ugyanis stand-by módban is sokat fogyasztanak.

2.Wi-Fi

Ha senki nem használja az internetet, akkor nyugodtan húzd ki a modemet a konnektorból, mert ilyenkor is áramot fogyaszt.

3.Elektromos háztartási gépek

Semmi értelem nincsen, hogy bedugva legyen a turmixgép, a kenyérpirító, a hajszárító stb. , akkor is, amikor nem használjuk. Ha két-három napban csak egyszer használod, akkor ilyenkor újra és újra vissza tudod dugni a konnektorba.

4.Televízió

A tévé nagyon sok energiát fogyaszt, éppen ezért, ha reggel elmész munkába, és csak este jössz haza, nyugodtan húzd ki a tévét. Sokat spórolhatsz vele!

Ha az alábbi tanácsokat megfogadod, és egy hónapon keresztül be is tartod őket, látni fogod, hogy mennyivel kisebb lesz a számlád.

tudasfaja.com

loading...