Kezdőlap EGÉSZSÉG Sok szülő adja a gyereknek és nem tudják hogyan hat a szervezetükre!

Sok szülő adja a gyereknek és nem tudják hogyan hat a szervezetükre!

Hirdetés

Modern korunk trendjei behálózzák egész életünket és ez alól nem képeznek kivételt a gyermekeink étrendjében eszközölt változások sem. Az új táplálkozási szokások azonban egyáltalán nem jók, sőt egyenesen egészségtelenek.

 

Hirdetés

A táplálkozási szakemberek szerint, ha már változtatni szeretnénk a kicsik étkezéséhez szükséges összetevőkön, jó lenne, ha mindezt okosan tennénk és főleg az ők egészségük érdekében.

Például egy tejberizs reggelire történő elfogyasztása, sokkal egészségesebb, mint bármelyik reklámban szereplő gabonapehely.

“A gyermekeknek, ha csak nem indokolt, semmilyen körülmények között nem szabad diétásan étkezniük, mert a növekedésükhöz zsírokra van szükségük.

A diétás étrend egészségtelen. A zsír a növekedés nélkülözhetetlen alapja, és a gyermekeknek inkább zsírosan kellene étkezniük. Mind ehhez azonban minőségi zsírra van szükségük.

Kötelező módon vajat kell fogyasztaniuk, zsíros tejet kell inniuk. Nem véletlen, hogy a gyerekek inkább a hasábburgonyát részesítik előnyben.
Zsírra van szükségük a növekedéshez, de a gyermek idegrendszere is zsírt használva tud fejlődni.

Semmilyen formában nem arra kell szoktatnunk, hogy diétásan étkezzenek, hanem arra kell megtanítanunk, hogy minden étkezésnél zöldség is legyen a tányérunkon.” – magyarázza Mihaela Bilic orvos.

Hirdetés
loading...