Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Soha nem gondoltam volna, hogy ennyi mindenre használható még a mikrohullámú sütő!

Soha nem gondoltam volna, hogy ennyi mindenre használható még a mikrohullámú sütő!

A mikrohullámú sütőről igencsak megoszlanak a vélemények. Van, aki be sem engedi a házába, van, aki épp, hogy megtűri, és nagyon ritkán használja. De olyanok is vannak, akik tudják, hogy nem csak az ételek felmelegítésére alkalmas.

Nagyon praktikus szerkezet, főleg, ha felismerjük, hogy mennyire sokoldalú.

1.Pörkölt magvak

Ha gyorsan szükségünk van egy kevés pirított dióra, vagy mandulára, öntsük rá 5-6 csepp olívaolajat, és tegyük pár percre a mikróba.

2.Mosogatószivacs fertőtlenítése

A mosogatószivacsot legalább 2-3 hetente ki kell cserélni, ugyanis nagyon sok baktérium elszaporodhat benne. Használat után pedig mindig szárítsuk ki teljesen. Tegyük be a mikróba pár másodpercre.

3.Ropogós chips

Ha nem ettük meg egészen a chipset, és nyitva felejtettük a tasakot, másnapra megpuhulhat. Annak érdekében, hogy újra ropogós, és finom legyen a chips, tegyük pár másodpercre a mikróba.

4.Vágódeszka fertőtlenítése

Mindkét oldalát töröljük át egy-egy szelet citrommal, majd tegyük egy percre a mikróba.

5.Rántotta készítése

Könnyedén összedobhatjuk a mikróban a reggeli omlettet is. Verjük fel a tojásokat, öntsük egy bögrébe, keverjünk bele még apróra vágott újhagymát, paprikát, retket, sózzuk, borsozzuk, és reszeljünk rá egy kevés sajtot. 45 másodperc alatt kész lesz az ízletes omlett, és olaj szag sem lesz a lakásban.

6.Gyógynövényszárítás

A frissen leszedett gyógynövényeket tegyük egy papírtörlőre, és helyezzük pár másodpercre a mikróba. Hamar kiszáradnak, és így elkerülhetjük azt, hogy megpenészedjenek.

7.Ha megszáradt a kenyér

Nem kell kidobni a megszáradt kenyeret. Csomagoljuk egy átnedvesített papírtörlőbe, majd tegyük a mikróba 10 másodpercre.

loading...