Kezdőlap AKTUÁLIS Schobert Norbit is megütötte a válság: „Eddig volt a rezsiszámla 150-200 ezer...

Schobert Norbit is megütötte a válság: „Eddig volt a rezsiszámla 150-200 ezer forint, ebből lett egymillió” – videó

Schobert Norbi üzleteit sem kerüli el az energiaválság. A fitneszguru most egy hosszú videóban részletezte vállalkozása jelenlegi helyzetét és azt is elárulta, mit gondol a kormány eddigi intézkedéseiről.

 

Olyan döntéseket fogok meghozni, amilyeneket még soha nem hoztam meg életem során, mert a világ nem volt olyan, hogy döntésekre kényszerítsen. Európai válság van, nem csak magyar– kezdte részletezni a problémát videójában a fitneszguru, majd hangsúlyozta a jelenlegi válság pusztító hatásait, az emelkedő energia – és élelmiszerárak miatti nehézségeket.

“Megjöttek a rezsiszámlák. Ilyenkor mindenki nekifeszül a kormánynak, de én ezt nem fogom megtenni. Nem vagyok a barátjuk és nem vagyok a kegyeltjük sem. Dolgozom velük is, másokkal is” – mondta Norbi, majd így folytatta:

“30 éve építettem fel az üzletet, 20 éves az Update és 63 boltért próbálok felelni. Nem tudom helyettük kifizetni a rezsiszámlákat, tudjátok. Nyitunk új boltokat is egyébként, Gödöllőben vagy Oroszlányban is de zárnak is be régebbi boltok. Mert eddig volt a rezsiszámlája 150-200 ezer forint és ebből lett egymillió forint. Egy-két alkalmazottas kis pékség nem tud kitermelni havi 6-800 ezres rezsit, főleg úgy, hogy nem tudjuk a fogyasztókra ezt áthárítani. Tudjátok, az egészséges táplálkozás sosem volt olcsó, mint a szénhidrátmérgezés amibe sokan belehalnak. Így az emberek egyre kevésbé tudnak egészségesen enni. Balhéznak a multikban is, hogy mennyibe kerül egy kiló kenyér. Érthető. De az emberek sajnos lemondanak az egészséges táplálkozásról. Nem nyernek semmit, mert ezt elköltik gyógyszerre”  fejtette ki videójában Schobert Norbi.A fitneszguru ezután részletesen kifejtette, hogy véleménye szerint a mostani válságról nem a magyar kormány, hanem az Európai Unió tehet, akik meghozták a szankciós döntéseket.

 

loading...