Kezdőlap AKTUÁLIS Rengeteg magyar szedi ezt a kapszulát – AZONNAL HAGYD ABBA, visszahívták a...

Rengeteg magyar szedi ezt a kapszulát – AZONNAL HAGYD ABBA, visszahívták a termékeket

Hirdetés

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) minőségi problémák miatt visszahívja és a forgalomból kivonja a Doxycyclin-PannonPharma kemény kapszulák több tételét.

 

Hirdetés

A döntést fehér porral való szennyeződés indokolta, amely zöld kapszulákban található meg.

Érintett tételek

Az OGYÉI közleménye szerint a visszahívás az alábbi gyártási számú tételeket érinti:

  • 38770523
  • 38780523
  • 38360323

A visszahívás indoklása

A vizsgálatok során nemcsak egy, hanem több tétel szennyeződése is megállapítást nyert. A fehér por jelenléte alááshatja a betegek terápiás kezelésekbe vetett bizalmát, ami komoly aggályokat vet fel a gyógyszer minőségével és biztonságával kapcsolatban.Az OGYÉI ezért döntött úgy, hogy az érintett termékeket visszahívja a piacról.

Az OGYÉI kiemelte, hogy az érintett termékek helyettesíthetők. Az intézet hangsúlyozta, hogy a szennyeződés ellenére a kezelések zavartalanul folytatódhatnak, mivel a piacon elérhetőek helyettesítő készítmények.

Az intézkedés célja a betegek biztonságának garantálása. Az OGYÉI felhívja a figyelmet arra, hogy az érintett gyógyszerek helyettesítői rendelkezésre állnak, így a terápiás kezelések folytonossága biztosított.

Az egészségügyi szolgáltatóknál lévő készletek is visszahívásra kerülnek, hogy a szennyezett termékek ne juthassanak el a betegekhez.Az OGYÉI határozott fellépése a betegek biztonságát szolgálja. A fehér porral szennyezett zöld kapszulák visszahívása és a helyettesítő készítmények biztosítása révén az intézet célja, hogy a betegek terápiás kezelései ne szenvedjenek csorbát és a betegek bizalma a gyógyszerek iránt ne csökkenjen.

A visszahívással kapcsolatos részletek és további információk az OGYÉI hivatalos közleményében találhatók.

Hirdetés