Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Rendőrségi figyelmeztetés! Minden szolgáltató ügyfele érintett lehet

Rendőrségi figyelmeztetés! Minden szolgáltató ügyfele érintett lehet

Hirdetés

Nem mindennapi veszélyre figyelmeztet a magyar rendőrség…

A hónap végéig van lehetőségük a feltöltőkártyás mobiltelefonnal rendelkezőeknek, hogy egyeztessék az adataikat a szolgáltatóval. A jelek szerint most arra specializálódott egy bűnbanda, hogy ezt kihasználva szerezze meg az előfizetők adatait.

Hirdetés

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság adott ki közleményt, változtatások nélkül közöljük:

A mobiltelefon szolgáltatók és a feltöltőkártyás ügyfelek közötti adategyeztetést jogszabály írja elő. Az adategyeztetésre 2017. június 30-ig van lehetőség, annak hiányában a szolgáltatók a telefonszámot megszüntetik.

Az érintett időszakban a bűnelkövetők megpróbálnak személyes adatokat szerezni feltöltőkártyás számaik regisztrációjához, ennek érdekében önmagukat a szolgáltató munkatársának adják ki és telefonon hívnak fel ügyfeleket.

A hívások során személyes adatokat kérnek az adategyeztetéshez, majd az adatokkal saját telefonszámaikat regisztrálják.

Felhívjuk a feltöltőkártyás előfizetéssel rendelkezők figyelmét, hogy a szolgáltatók nem kezdeményeznek adategyeztetést telefonon vagy sms-ben. Az ilyen bejövő hívásokra ne adják meg adataikat, valamint sms-ben se küldjenek személyes adatokat!

A rendőrség arra kéri az érintetteket, hogy az adategyeztetés részleteiről tájékozódjanak a szolgáltatók online felületein, vagy az ügyfélszolgálati telefonszámokon.

Az adategyeztetésre a szolgáltatók az online felületeiken, az ügyfélszolgálati telefonszámaikon, vagy személyesen a kirendeltségeiken, valamint a postákon biztosítanak lehetőséget.

Frissítés:

Cikkünk nyomán megkereste szerkesztőségünket a Vodafone, mivel az ő esetükben történik érdemi adategyeztetés. A Vodafone sajtóosztályának munkatársa az alábbi nyilatkozatot juttatta el hozzánk:

“Az esetleges visszaélések megelőzése érdekében a szolgáltató felhívja felöltőkártyás ügyfeleinek figyelmét, hogy a kártyák beazonosítása miatt kizárólag az alábbi négy telefonszámról indítanak adategyeztető hívást. Amennyiben más számról érkezik megkeresés, azt kérik, hogy egyetlen ügyfelük se adja meg személyes adatait, hanem azonnal szakítsa meg a hívást.”

• +36 70 700 1270

• +36 70 440 4484

• +36 70 440 4461

• +36 70 440 4471

 

Hirdetés
loading...