Kezdőlap AKTUÁLIS RENDKÍVÜLI SZIGORÍTÁS – Július 1.-től bevezetik Magyarországon

RENDKÍVÜLI SZIGORÍTÁS – Július 1.-től bevezetik Magyarországon

Hirdetés

Az egészségügyi ellátás szervezése terén dolgozók felé irányuló legfőbb elvárás ma az, hogy minél gyorsabban és könnyebben jusson el az emberekhez az orvosi segítség.

 

Hirdetés

Erről beszélt Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Mátraházán, a Magyar Kórházszövetség XXXVI. Kongresszusán.

Rétvári rámutatott arra, hogy a Századvég tavaly novemberi felmérése szerint a megkérdezettek majdnem fele szerint a legfontosabb az egészségügyben az időpontfoglalás egyszerűsítése.Az időpontfoglalás egyszerűsítésére törekedve július elsejétől megnyílik az időpontfoglalás és módosítás lehetősége az Egészségablak applikációban, valamint a 1812-es telefonszámon a járóbeteg-irányítási rendszerben (JIR) – tájékoztatott az államtitkár.

Az orvoshoz való bejutás megkönnyítése nemcsak az időpontfoglalás egyszerűsítését jelenti, hanem azt is, hogy az emberek minél rövidebb várakozási idővel jussanak ellátáshoz.

Rétvári kiemelte, hogy az időpontfoglalás lehetőségével az orvosok és ápolók adminisztratív terhei csökkennek, míg a betegek számára választási lehetőség nyílik, hiszen a megadott időablakok közül kiválaszthatják a nekik megfelelőt.

Az egészségügy fejlődésének és az ellátáshoz való könnyebb hozzáférésnek ezek a lépései hatalmas előrelépést jelentenek mind az orvosok, mind pedig a betegek számára.A gyorsabb és hatékonyabb időpontfoglalás lehetővé teszi az egészségügyi rendszer hatékonyabb működését, és elősegíti az egészségügyi ellátáshoz való jog gyakorlását mindenki számára.

Hirdetés