Kezdőlap AKTUÁLIS Rendkívüli bejelentés jött Orbán Viktortól, aminek sokan nem fognak örülni!

Rendkívüli bejelentés jött Orbán Viktortól, aminek sokan nem fognak örülni!

Orbán Viktor a nyári szünet után újra a Kossuth Rádió reggeli műsorában szólalt meg. Utoljára augusztus 22-én adott „klasszikus” péntek reggeli interjút.

 

Tegnap Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra már Kormányinfót is tartottak, ahol ˜ – szokás szerint – ismertették a kormányülésen tárgyalt témákat. A legfontosabbak az alábbiak voltak:

  • január 1-jéig szeretné a kormány meghosszabbíttatni a veszélyhelyzetet
  • különbség van oltottak és oltatlanok között, s szóba került, hogy a munkáltatók kötelezhessék a dolgozóikat oltásra
  • uniós előfinanszírozásra és a régi hitelek kiváltásra kell a tegnap kibocsátott, rekordmennyiségű államkötvényből beérkező pénz
  • jelenleg általánosságban tilos hatodik osztály alatt online oktatásra átállni, de van jogi lehetőség egy-egy iskolánál ezen változtatni ezen, ha szükséges

Öszödi beszéd

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában visszaemlékezett az öszödi beszéd kiszivárgásának 15 évvel ezelőtti napjára: „dermesztő pillanat volt a hazai politikában” – mondta, hozzátéve: az is dermesztő, hogy Gyurcsány Ferenc ma is a baloldal vezetője. Szerencsére ma már a hátunk mögött hagytuk, amit ő elrontott – összegezte.


Nemzeti konzultáció

Ezután a nemzeti konzultációban válaszolt kérdéseket vették végig. A nemzeti konzultáció fontos intézmény lett Orbán Viktor szerint. Mindenki elmondhatja a véleményét egy-egy fontos kormánydöntés előtt. A járvány megváltoztatja az emberek életét, egy nehéz évtized előtt állunk: a migrációk és a járványok korát áljük majd. Ezért kellett beszélni a minimálbérről, a családokról és másokról – mondta el a miniszterelnök. A konzultációval egyetértési pontokat lehet kialakítani. Akinek fontos az ország, a magyarság, az válaszolt. A hitelmoratóriumnál hozott változások is azt bizonyítják, hogy ő érti, mit szeretne a magyar ember, van eredménye a konzultációnak.

Gazdasági kérdések

„Kitűztünk egy grandiózus célt magunk elé, amelynek segítségével ki tudunk kijönni a gazdasági válságból a negyedik hullám árnyékában” – kezdte a kérdésben Orbán Viktor.A cél, hogy 5,5 százalék felé emelkedjen a GDP, ha ez megvalósul, a nyugdíjasok visszakapják a 13. havi nyugdíjat, a fiatalok szja-mentességet kapnak, a családok pedig visszakapják a 2021-ben befizetett adójukat. Ez jelenleg szerinte minden emberi számítás szerint teljesíthető.

„Csak abból tudunk megélni, amiért megdolgozunk” – mondta el az irányvonalat. Az uniós tagság nem azért lényeges, mert pénzt kapunk onnan, hanem mert piacot ad nekünk. Ezt fontos érthetővé tenni. Azért kell ott lennünk, hogy el tudjuk adni a munkával előállított termékeket. Brüsszel nem akarja odaadni a hiteleket, mert at LMBTQ-közösségek támadják Magyarországot. Azt is tisztázni kell szerinte, hogy ezek a pénzek hitelek, amiket vissza kell fizetni.

A járványhelyzetről

A növekvő számok miatt várhatók szigorítások, például maszkhasználat kötelezővé tétele? – hangzott el a kérdés, amire a miniszterelnök azt válaszolta, hogy nem terveznek ilyet. Az egyetlen megoldás az oltás. Gyorsabb cselekvőképességre van szükségük, ezért az

év végéig meghosszabbítják a rendkívüli jogrendet

– jelentette ki.Aki felveszi az oltást, annál a vírus elkapásának az esélye minimális. Arra biztatja a miniszterelnök ismét az időseket és a krónikus betegeket, mindenkit, hogy éljenek vele. Kötelezővé nem teszik, de szó van arról, hogy egyes munkaadók kötelezővé tehetik. Ez egyelőre nyitott kérdés. Általánosan nem lehet elrendelni a kötelező oltást, mert „ezt a magyar ember gyomra nem veszi be”, de mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, mert a negyedik hullámban veszélyben vannak. A fiataloknak azt üzent: ők se gondolják, hogy nem találja meg őket a vírus! Senki ne hagyja az utolsó pillanatra az oltást – kérte.

A Nemzeti Eucharisztikus Kongresszusról

Óriási siker volt az országnak, hogy a pápa eljött hozzánk. Kerülték azokat a témákat, amikben nem értenek egyet, például a migrációs kérdéseket. Egyetértettek a családok védelmében, aminek nagyon örült. A család az anya, apa és a gyerek, pont – ezt mondta Ferenc pápa a beszélgetésükkor, ami megerősítette Orbánt.

loading...