Kezdőlap EGÉSZSÉG Rákot és cukorbetegséget okoz, mégis így alszol éjszaka

Rákot és cukorbetegséget okoz, mégis így alszol éjszaka

Hirdetés

A Dailymail nevű online magazin szerint, az éjszaka folyamán követünk el olyan dolgokat, amelyek fokozzák és növelik a cukorbetegség és a rák kialakulásának kockázatát.

 

Hirdetés

Vannak olyan hétköznapi szokások, amelyek nem tesznek jót az egészségnek és azok elhagyásával képesek lennénk megvédeni a szervezetünket bizonyos súlyos betegségektől.

Lámpák

A Connecticuti Egyetem rákkutatója, Dr. Richard Stevens szerint testünk és szervezetünk érzékeli a napfényt és képes megkülönböztetni az éjszakát a sötéttől. Ha a szoba sötétségét bármilyen elektronikai eszköz megzavarja és kisebb fényt csempész a szobába, azzal a melatonin termelés akadályozott lesz. Ez a hormontermelődés szempontjából nem jó hír, mert kihatással van az anyagcserére is. A jó alváshoz, amit nem zavarhat meg semmi, teljes sötétség szükséges.

Éjszakai fények

Számos olyan kutatás kimutatta már azt, hogy azoknak a nőknek sokkal nagyobb az esélye a mellrákra, akik éjszakai műszakban dolgoznak.

A cukorbetegséggel kapcsolatban is számolni kell alvás során. Ez úgy alakulhat ki, hogy az éjszakai fények miatti ébrenlét miatt a szervezetünk reakciója az, hogy több kortizolt (stresszhormon) termel. Ez felelős a vércukorszint megemelkedéséért.

A rákkutató doktor megállapítása szerint a televízió, a tabletek, a mobiltelefonok és más világító eszközök ébren tartják az embert. Elalvás előtt ajánlott kikapcsolni őket, vagy kivinni a szobából, hogy az éjszakánk teljes mértékben nyugodt és zavartalan lehessen.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés