Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Próbáld ki ezt az 5 trükköt és kétszer annyi virág lesz a...

Próbáld ki ezt az 5 trükköt és kétszer annyi virág lesz a rózsáidon, ami egész nyáron kitart majd!

Sokszor nem is kell más virág a kertbe, elegendő, ha különböző rózsákkal övezzük a zöld területeket. A rózsa nagyon változatos, számtalan fajtája van, soha nem lehet megunni.

Azonban a rózsákat nem elég csak elültetni, megfelelő gondoskodást is igényelnek a szépen virágzó tövek.

1.Zöld vágás

Amikor a rózsatő növekedésnek indul, és megjelennek a zöld levelek, vágjuk vissza az első 5 levél után. Így jobban fog bokrosodni a rózsánk, hiszen a vágás után egy hajtásból kettő lesz. Az oldalhajtások amikor elérik az 5-6 cm-t, vágjuk vissza őket. A növény első két évében csak a fő bimbókat hagyjuk meg, ha mellettük nő oldalra is újabb bimbó, akkor azokat vágjuk le.

2.A hervadt virágokat vágjuk le

Mindig vágjuk le az hervadt, elvirágzott virágokat. Így a növény jobban tud az új virágok fejlődésére koncentrálni.

3.Öntözés

Nagy szárazság idején ajánlott rendszeresen öntözni a rózsát, de nem kell túlzásba vinni. Hetente 1-2 alkalommal kell megöntözni a rózsákat. Annak érdekében, hogy hosszabb ideig nedves legyen a föld borítsuk a rózsatövek alatt be egy réteg szalmával, levágott fűvel.

4.Műtrágyázás

A rózsának szüksége van a tápozásra. Használjunk magas foszfor, és kálium, alacsony nitrogéntartalmú műtrágyát a virágzás beindulása előtt. Használhatunk vízben felhígított baromfi trágyát is. A virágzási időben hetente egyszer kell alkalmazni a trágyázást.

5.Gombák és kártevők

A gombák és kártevők komoly veszélyt jelentenek a rózsák számára, főleg a nedves időjárásban szaporodnak. Hetente egyszer kezeljük le a rózsáinkat speciális vegyszerrel.

loading...