Kezdőlap EGÉSZSÉG Próbáld ki ezt a krémet és vége a hátfájásodnak!

Próbáld ki ezt a krémet és vége a hátfájásodnak!

Könnyen elkészíthető, és ráadásul nagyon hamar, mindössze 15 perc alatt hatása van. A gyakran változó időjárás nagyban befolyásolja az ízületi problémákkal küzdőket. Legyen szó reumáról, hát- vagy derékfájásról, a változó idővel, a gyakori hidegekkel a fájdalom felerősödik, és sok esetben elviselhetetlenné válik.

 

Az egyik leghatékonyabb házilag is könnyen elkészíthető krém csípős paprika segítségével készül. A csípős paprika kapszacin tartalma miatt gyorsan és eredményesen csökkenti a fájdalmat.

A népi orvoslás hagyományai szerint a paprikából, vagy paprikából és más növényekből együtt- különféle szesszel készült kivonatokat külsőleg reumás bántalmak kezelésére használják. Ezek, hasonlóan a külső csalános kezeléshez (urtikáció), meleg érzést okoznak, mikor a bőr erősen kipirul, a bőrszövet sok vért kap, és a reumatikus fájdalmakat okozó lerakódások, gyulladások belülről csökkenthetők.

Amellett, hogy fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő is, sok természetes krém alapanyagát képezi.

A belőle készült krém enyhíti a komoly hát-és derékfájást, de nyílt sebekre nem szabad használni.

A gyógyszeripar is rájött, hogy a legjobb fájdalomcsillapító krém kapszacin alapú, azonban, nem rendelkeznek elegendő mennyiséggel belőle, így más szintetikus alapanyagokkal pótolják. Ezért jobb elkészíteni házilag, a saját hatékony krémünket.

HOZZÁVALÓK:

  • 1 csomag 80%-os zsírtartalmú vaj,
  • 5 evőkanál őrölt csípős paprika.

ELKÉSZÍTÉS:

A csomag vajat olvasszuk fel, majd amikor elég folyékony, töltsük egy másik tálba, várjuk meg, míg kissé kihűl, majd keverjük hozzá a paprikát. Keverjük jól össze, és főzzük 5 percig. Tároljuk hűtőszekrényben.

Szükség esetén masszírozzuk át vele a fájdalmas területet.

loading...