Kezdőlap EZOTÉRIA EZO-VILÁG Péntek 13. spirituális jelentősége

Péntek 13. spirituális jelentősége

Évek óta azt halljuk, hogy a péntek 13. egy szerencsétlen nap. Horrorfilmeket neveznek el utána és kutatások bizonyítják, hogy a balesetek száma ezen a napon jelentősen növekszik. De mégis honnan származik mindez?

A patriarchális idők előtt a péntek 13-át az Istennő napjának tartották. Ezen a napon az Isteni Nőiséghez imádkoztak, amelyek mindannyiunkban fellelhetőek, ezzel együtt a teremtés, halál és újjászületés ciklusait dicsőítették.

A péntek 13-át nagyon erőteljes napnak tartották, amelyen a kreativitás könnyebben megnyilvánul, amelyen a lélek szépségét és bölcsességét ünnepelték.

A péntek a Vénusz Napja, és mindannyian tudjuk, hogy a Vénusz a női energiák megtestesítője. Hétvégén csatlakozhatunk az energiájára és általa emlékezünk rá, mennyire fontos pihenni és kikapcsolódni.

A 13-as szám rendkívül erőteljes női energiával rendelkezik, a halál, ujjászületés, alkotás, termékenység és a vér szimbóluma. Ennek oka, hogy minden évben 13 Hold ciklus van és a nők is általában 13 menstruációs cikluson mennek keresztül.

Ha egy nő menstruációja szinkronban van a Hold ciklusaival, akkor Újholdkor veszti el a régi nyálykahártyáját (halál) és Teliholdkor ovulál (újászületés).

A patriarchális idők előtt, amikor egy nő vérzett, úgy tekintették, hogy isteni és mágikus hatalmakat testesít meg, bölcsessséget, intuitív és pszichés üzeneteket képes átadni a környezetének.

Amikor ovuláltak, az azt jelentette, hogy az erejük legmagasabb fokán állnak és ünnepelték őket, amiért képesek új életet teremteni.

A patriarchális társadalom kialakulása után következett be az, hogy a nők szégyent kezdtek érezni a menstruációjuk miatt. Ez a hozzáállás segített abban, hogy a péntek 13-át szerencsétlen napként tartják számon.

A Hold a női energia képviselője, és segít megérteni és kezelni érzelmeinket és érzékenységünket.

Az asztrológiai táblázatban a Hold nemcsak az érzelmeket szabályozza, hanem gyarapítja a lehetőségeinket és támogat minket abban, hogy minél jobban ki tudjuk magunkat fejezni.

A péntek és a 13-as szám együttes megjelenésével láthatjuk, hogy a péntek 13. valójában egy nagyon erős nap a női energia és a kreativitás megnyilvánulásához. Jellemző időszaka a régi dolgok elmúlásának és az újak megszületésének, hiszen a ciklus közepében helyezkedik el.

Jó, ha tudjuk, a péntek 13-a nem egy peches nap. Sokkal inkább az Istennő napja. Tökéletes az élet megteremtésére és ünneplésére, az érzelmeinkkel való kapcsolódásra, azok megélésére és kifejezésére és a köszönetmondásra mindenért, ami értékes az életünkben.

tudasfaja.com

loading...