Kezdőlap AKTUÁLIS PÁR PERCE JÖTT – Figyeld a telefonod, azonnal kapsz értesítést, ha életbe...

PÁR PERCE JÖTT – Figyeld a telefonod, azonnal kapsz értesítést, ha életbe lép

Hirdetés

A foglalkoztatási adatok ellenőrzése soha nem volt ilyen egyszerű és gyors, köszönhetően a NAV-Mobil alkalmazás új fejlesztésének.

 

Hirdetés

2024 májusától kezdve az alkalmazás push-üzeneteket küld a biztosítotti jogviszony bármilyen változásáról, így a felhasználók azonnal értesülhetnek munkáltatójuk által végrehajtott módosításokról – közölte a NAV.

A NAV-Mobil alkalmazásban minden azonosított felhasználó automatikusan megkapja az értesítéseket, feltéve, hogy nem tiltotta le azokat. Az üzenetek nem tartalmaznak adótitkokat, és az okostelefon lezárt képernyőjén vagy az értesítési sávban jelennek meg, az egyéni beállításoktól függően.

Az értesítésre kattintva a felhasználók az élő jogviszonyaikat a NAV-Mobil Foglalkoztatási adatok menüpontjában, a már lezárt jogviszonyokat pedig a NAV Ügyfélportálján ellenőrizhetik.

Milyen Változásokról Értesít a NAV-Mobil?
Az alkalmazás üzenetet küld az alábbi eseményekről:

  • Új biztosítotti jogviszony bejelentése
  • Jogviszony változása
  • Jogviszony törlése
  • Jogviszony szüneteltetése
  • Jogviszony zárása

Fontos megjegyezni, hogy az alkalmazás nem küld értesítést a saját bejelentésekről (önfoglalkoztatás, külföldi foglalkoztató helyett teljesített bejelentés), a foglalkoztató visszamenőleges jogviszonybejelentéseiről, hibás vagy feldolgozatlan bejelentésekről, illetve akkor sem, ha a felhasználó a NAV-Mobil értesítéseit szünetelteti.A NAV-Mobil legújabb verziójában az értesítési funkció alapértelmezés szerint be van kapcsolva, de a felhasználók bármikor módosíthatják ezt a Beállítások menüpontban, a Foglalkoztatási adatok kapcsoló átállításával.

A NAV-Mobil alkalmazás nem csak a foglalkoztatási adatokról szól. A Google Play és az App Store alkalmazásáruházakból letölthető alkalmazás számos más funkcióval is rendelkezik.

Lekérdezhető benne az adószámla, egyszerűen befizethető a gépjárműadó, ellenőrizhetők az üzleti partnerek adatai, valamint számos hasznos információval, kalkulátorral és adatbázissal támogatja az adózást.

A NAV-Mobil alkalmazás legújabb fejlesztése révén a felhasználók mostantól azonnali értesítéseket kapnak a biztosítotti jogviszonyukban bekövetkező változásokról.

Ezáltal a munkavállalók mindig naprakész információval rendelkezhetnek a foglalkoztatási státuszukról, ami nagyban növeli az átláthatóságot és a biztonságérzetet.Az alkalmazás további funkciói pedig tovább könnyítik az adóügyek intézését, így érdemes letölteni és kihasználni a NAV-Mobil nyújtotta lehetőségeket.

Hirdetés