Kezdőlap AKTUÁLIS Pár perce jött a hír – Jönnek a boltzárak?

Pár perce jött a hír – Jönnek a boltzárak?

Hirdetés

Az Egyenlő.hu szakszervezet elnöke, Bubenkó Csaba, szerint már a következő Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF) ülésén dönthetnek arról, hogy december 24-e legyen-e pihenőnap a kereskedelemben dolgozók számára.

 

Hirdetés

A szakszervezet vezetője reményét fejezte ki, hogy a döntéshozók támogatni fogják ezt az elképzelést.Szeptemberben nem került sor a kérdés megvitatására, de most ismét napirenden van Balassa Péter, a Jobbik parlamenti képviselőjének javaslata, amely arról szól, hogy a kereskedelmi dolgozók mentesüljenek a munkavégzés kötelezettsége alól december 24-én. A kereskedelmi szektorban mintegy 250 ezer ember dolgozik, akik és családtagjaik potenciális kedvezményezettjei lehetnek a javaslatnak.

Bubenkó Csaba rámutatott arra, hogy a kereskedelemben dolgozók számára gyakran nincs lehetőségük pihenésre a hosszú hétvégéken sem. A munkaerőhiány, amely sújtja ezt a szektort, tovább növeli a munkavállalók terheit.Ezenfelül egy korábbi törvénymódosítás következtében a túlóraszámot is emelték a szektorban, ami tovább nehezíti a dolgozók helyzetét.

A december 24-ei pihenőnap bevezetése segíthetne enyhíteni ezeken a terheken, és a kereskedelmi dolgozóknak lehetőséget adna a családjukkal való ünneplésre és pihenésre a karácsonyi időszakban.

 

Hirdetés