Kezdőlap AKTUÁLIS PÁR PERCE JÖTT A HÍR – Bármelyik percben életbe léphet a készültség...

PÁR PERCE JÖTT A HÍR – Bármelyik percben életbe léphet a készültség Magyarországon

Hirdetés

Az előrejelzések szerint Komáromban az I. fokú árvízvédelmi készültséget meghaladó vízállás lesz, míg Nagybajcsnál a II. fokú készültséget is meghaladja a folyó várható vízállása – írja a Telex.

 

Hirdetés

Az áradás oka, hogy a Duna vízgyűjtő egyes területein – különösen Németországban – sok, néhány helyen extrém mennyiségű eső esik majd a következő napokban, legalábbis erre számítanak a meteorológusok.

Az előrejelzések alapján Budapesten egyelőre még nem látni, hogy a most várható árhullám meghaladja-e majd az I. fokú készültséget. Egyelőre az adatok azt mutatják, hogy nem, de mivel a tetőzést még nem látni az előrejelzésekben, ezért ez még változhat – írják.Ahogy arról lapunk is beszámolt, Németországban az esőzések miatt már több helyen alakult ki árvíz. A nagyobb víztömeg hamarosan hazánkat is eléri, a vízállás emelkedő tendenciát mutat.

Nagybajcsnál az előrejelzés szerint június 5-én 564 centi, míg Budapesten 561 centi lesz a vízállás, de ez Nagybajcs esetében sem a tetőzés – írja a lap. Most sok múlhat azon, hogy a következő napokban mennyi csapadék hullik majd a Duna vízgyűjtő területén.

A hatóságok és a vízügyi szervek folyamatosan figyelemmel kísérik a helyzetet, és szükség esetén további intézkedéseket hoznak a lakosság és az infrastruktúra védelme érdekében.

Az érintett településeken már most fokozott figyelmet kérnek a lakosoktól, és felhívják a figyelmet arra, hogy kövessék a hivatalos tájékoztatásokat és utasításokat.

Az elkövetkező napokban a helyzet alakulásával kapcsolatos friss hírekről és információkról folyamatosan tájékoztatni fogjuk olvasóinkat.Kérjük, kövessék figyelemmel a fejleményeket, és vigyázzanak magukra és egymásra ebben a rendkívüli időszakban.

Hirdetés