Kezdőlap AKTUÁLIS Orbán Viktor péntek reggeli rendkívüli bejelentései

Orbán Viktor péntek reggeli rendkívüli bejelentései

A kormányfő péntek reggel szokás szerint a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában vendégeskedett, ahol a legújabb kormánydöntésekről, tudnivalókról számolt be.

 

 

Mint megírtuk, csütörtökön a Blikk is élőben közvetítette Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra mai tájékoztatóját, ahol a legfontosabb bejelentésként elhangzott: a kormány határozott szándéka az, hogy a védettségi igazolvány érvényessége a harmadik oltáshoz legyen köthető.

Az oltási akciót pedig újabb egy héttel meghosszabbítják.Orbán Viktor elmondta, hogy a számuk magukért beszélnek. A ma hajnali összesített adatok azt mutatják, hogy 1 millió oltást adtak be, ebből 115 ezer az első oltás, a többi pedig a megerősítő, harmadik oltás volt.

A lakosság 27 százaléka vette fel a harmadik oltást.

A közbölcsesség szerint a hatodik hónap után kezd csökkenni az első két oltás hatékonysága, de a harmadik oltás beadásával újra 90%-os a védelem.

“Eddig fantasztikusan küzdött mindenki” – mondta általánosságban az egészségügyisekről, a rendőrökről, az állami szférában dolgozókról.Hozzátette, hogy Ausztria azért áll rosszul, mert kisebb a kórházi kapacitásuk, itthon pedig jól vannak felszerelve és fantasztikus emberek szolgálnak.

A kormány a magyar lakosságot felfogja keresni e-mailben, sms-ben, vagy levélben és akiről azt gondolják, hogy a védettsége csökken azokat figyelmeztetni fogják és megkérik őket, hogy vegyék fel a harmadik oltást.

A következő másfél hónapban minden településen oltási akcióprogramot terveznek.Orbán Viktor elmondta, hogy bár a pedagógushiány sem kellemes dolog, de ha a gyerekek megbetegednek az még nagyobb baj és azt kéri a tanároktól, hogy értsék meg, hogy a kormány számára a gyerekek a legfontosabbak. A kormányfő megkérte őket, hogy vegyék fel az oltást.

Az omikron variánssal kapcsolatban a miniszterelnök nem akart állást foglalni, egyelőre a szakértők is tapogatóznak, hogy mennyire veszélyes, mennyire terjed gyorsan. Orbán szerint az első két nap ijedtsége nagyobb volt, mint amit ennek az új variánsnak az ereje indokolt volna.

A gyermekvédelmi törvény

A kormányfő elmondta, hogy nem szeretné, hogy az Európai, a velencei, vagy bármelyik bizottság beleszóljon, hogy hogyan nevelik a szülők a gyerekeket Magyarországon. “Én fontosnak tartom, hogy a gyerekeim magyarok legyenek” – mondta, majd azt is, hogy szeretné, ha Magyarországon magyarok élnének. Hozzátette, hogy szerinte jogunk van ahhoz, hogy így gondolkodjunk.“Van egy hullám” – amiről elmondta, hogy egész egyszerűen nem tartja tiszteletben, hogy a gyermeknevelése a szülő kizárólagos joga. Szerinte az iskolákban bizonyos aktivisták mindenféle ideológiákat népszerűsítenek, amikkel ő maga egyáltalán nem ért egyet. Magyarországon népszavazás is ezért lesz, mert a miniszterelnök szerint óriási nyomás alatt vagyunk. Orbán Viktor a jogállamisági eljárással kapcsolatban kijelentette, hogy Brüsszel zsarolja az országot, de “ami jár az jár” és jogaink vannak és a pénzt ki is fogják szorítani belőlük.

A választások

A kormányfő elmondása szerint Brüsszel a jövő évi itthoni választásokba is be akar avatkozni, mindezt azért teszik, hogy akadálytalanul tudják érvényesíteni a szándékaikat. “Ez egy magyar kormány és majd mi eldöntjük, mi a jó a magyaroknak” – mondta.

loading...