Kezdőlap AKTUÁLIS Orbán Viktor fontos bejelentése, aminek sokan nem fognak örülni!

Orbán Viktor fontos bejelentése, aminek sokan nem fognak örülni!

Áder János köztársasági elnök ma a Sándor-palotában megbízta Orbán Viktort ügyvezető miniszterelnököt, az április 3-i országgyűlési választáson kétharmados győzelmet szerzett Fidesz–KDNP listavezetőjét a kormányalakítással.

A formális megbízást követően Orbán Viktor kifejtette, véleménye szerint milyen veszélyek fenyegetik az ország lakosságát, illetve, hogy választáson az emberek világos döntést hoztak arról, hogy elvárják az ország vezetőitől, hogy megvédjék Magyarországot ezektől a veszélyektől.
„Önök is látják, milyen állapotok és milyen helyzet van Európában” – osztotta meg az eseményt követő tájékoztatóján részletesen is gondolatait a megbízott kormányfő.



„Más természetű évtized áll előttünk, mint a mögöttünk hagyott évtized volt. A veszélyek évtizede az, ami előttünk áll.

Háború van, ennek következtében egész Európában emelkednek az árak, mutatkoznak egy komoly energiaválság jelei, ennek következtében gyötrelmek előtt állnak az európai gazdaságok, és a járványok korából sem lábaltunk ki.”


Végül újra megismételte azt a felfogását, hogy „ki kell maradni a háborúból, a kibontakozó európai gazdasági válság kérdéseire pedig olyan válaszokat kell adni, amelyek lehetővé teszik, hogy az elért eredményeit Magyarország megőrizhesse”.

loading...