Kezdőlap AKTUÁLIS Órákon belül kettészakad az ország – Ha itt élsz, zárj be mindent

Órákon belül kettészakad az ország – Ha itt élsz, zárj be mindent

Hirdetés

Az új hét kezdetével beköszöntött április közepét írjuk, és a meteorológiai előrejelzések szerint változékony időre számíthatunk az elkövetkező napokban.

 

Hirdetés

Hétfőn az ország déli részén derült vagy fátyolfelhős égbolt várható, míg északon több órára kisüt a nap a változó felhőzet mellett. Az esti óráktól kezdve azonban északnyugat felől terjedő felhőzet hozzájárulhat az eső, zápor és zivatar kialakulásához több területen.

Délkeleten és a kétharmad északi részén erős délnyugati szélre kell számítani, míg az északi tájakon az északnyugati szelet csak a csapadék kísérheti.

A hőmérséklet 23-31 fok között alakul, és az északi határnál lesz hűvösebb, míg a Dél-Alföldön a legmelegebb idő várható.A főváros térségében délutánig napos időre lehet számítani, majd az esti órákban a felhőzet erősen megnövekszik, és eső, zápor kialakulhat. A délnyugati, nyugati szél fokozatosan erősödik, de viharos széllökésekre csak a csapadék környezetében lehet számítani.

Kedden túlnyomóan borult idő várható, és számos helyen esővel, záporral kell számolni. Délkeleten azonban napos periódusok is előfordulhatnak, de záporokkal és zivatarokkal. Az északnyugati, északi szél megerősödik, és a hőmérséklet 9-24 fok között alakul.

Szerdán nagyrészt erősen felhős vagy borult ég várható, és szórványosan eső, záporeső lehet. Az északi szél sokfelé megerősödik, és a hőmérséklet 3-8 fok között alakul.

Csütörtökön erősen felhős időre számíthatunk, de egyre több helyen csökken a felhőzet, és szórványosan előfordulhat záporeső. Az északi szél erős lökésekkel kísérheti az időjárást, és a hőmérséklet 2-8 fok között alakul.

Pénteken változóan felhős idő várható, többórás napsütéssel és helyenként záporral, néhol zivatarral.Az északi, északnyugati szél sokfelé megélénkül, és a hőmérséklet 10-16 fok között alakul.

Hirdetés