Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Olyat rögzített a Magyar Közút kamerája, amitől neked is leesik az állad

Olyat rögzített a Magyar Közút kamerája, amitől neked is leesik az állad

Hirdetés

Csütörtök hajnalban meglepő látvány tárult a szemlélők elé Farkasgyepűnél, a 83-as főúton, ahol a Magyar Közút egyik kamerája rögzítette, ahogy szarvasok és borjaik feltűnnek az úton.

 

Hirdetés

A csoport nem volt kevés, és az útra kiszórt sót próbálták felnyalogatni, amit a közútkezelő az útállapot javítása érdekében alkalmaz.

Az esemény két órán át tartott, és a kamerák éles szemű felvételeken rögzítették az állatokat, ahogyan érdeklődve és élvezettel falatoznak az útszóró sóból. Ezen a héten országosan több mint 14 millió kilogramm útszóró só került ki a Magyar Közút kezelésébe tartozó utakra, amelyeket az év hűvösebb időszakában rendszeresen alkalmaznak a csúszós utak megelőzésére és a biztonságos közlekedés érdekében.Az eset rávilágít a természet és a közlekedés különös ütközésére, ahol az állatok élettere és az emberek mindennapi tevékenységei találkoznak.

A szarvasok és más vadállatok gyakran keresztezik az utakat, és bár ezek az események látványosak lehetnek, jelentős veszélyt is hordoznak mind az állatok, mind az emberek számára.

A Magyar Közút és hasonló szervezetek folyamatosan dolgoznak azon, hogy megfelelő intézkedéseket hozzanak a vadállatok és a közlekedés biztonságosabb együttéléséért.

Az esetek egyedi jellege miatt fontos, hogy mind az autósok, mind a természetvédelmi szakemberek és hatóságok figyelemmel kísérjék az ilyen eseményeket, és szükség esetén intézkedjenek a közlekedés biztonsága és az állatok védelme érdekében.


 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

Hirdetés
loading...