Kezdőlap AKTUÁLIS Ő Berki Krisztián édesapja, ezt mondta fia haláláról

Ő Berki Krisztián édesapja, ezt mondta fia haláláról

Hirdetés

Telnek a napok, mégis a döbbenet és a gyász az úr Berki Krisztián családjában és rajongói között. Szerettei továbbra is értetlenül állnak az egykori főpolgármester-jelölt tragédiája előtt.

 

Hirdetés

 

A valamikori Fradi-vezér múlt pénteken, feltehetően nem sokkal éjfél után hunyt el otthonában. A családja próbálja feldolgozni a lehetetlent, szerettük váratlan elvesztését. Berki két kislányt hagyott félárván, ám nemcsak Nati és az alig néhány hónapos Emma élete változott meg egyik napról a másikra, Krisztián szüleié is.

Édesanyja már korábban elárulta lapunknak, padlóra küldte a tragédia, ám Berki édesapjára nem nagyon vetült a rivaldafényből, keveset lehetett tudni róla. Lapunk megtalálta a férfit, aki egyszerű, de tisztes körülmények között él Tatabányán. Krisztián korábban elmesélte, hogy kapcsolatuk nem volt mindig idilli, csak az elmúlt években kerültek ismét közel egymáshoz. 

Berkinek nem jutott harmonikus, boldog gyerekkor, mindössze kilencéves volt, amikor a szülei elváltak. Ő az édesanyjával maradt, aki elmondása szerint sokáig küzdött a démonaival.

– Átlagos családból származom, ami azt jelenti, hogy az édesanyám vendéglátózott, az édesapám pedig az akkori időben gmk-ban dolgozott, fizikai munkás volt, később sofőr. Édesanyám jól menő üzletasszony volt, vendéglátóegységeket üzemeltetett. El tudta kezdeni eggyel, aztán még eggyel, aztán így tovább, a rendszerváltás után pedig elkezdett tőzsdézni, de azt a pénzt, amit össze tudott szedni, elvesztette. Alkoholproblémái lettek, ezt 9-10 évesen végignézni egy gyereknek, szégyen volt – mesélte korábban a családjáról Berki az Összezárva Friderikusszal című műsorban.

Talán emiatt neheztelt sokáig az édesapjára Berki, mégis az első kislánya, Natasa születése után úgy érezte, szüksége van a férfira. Hat esztendővel ezelőtt úgy tervezte, feleségül veszi a kislány édesanyját, akkori párját, Hódi Pamelát, s bizony Ferenc volt az, akitől tanácsot kért, vajon jó döntést hoz-e.

– Nem voltunk együtt annyit… Külön életet éltünk, de nagyon örülök, hogy most együtt lehetünk – sóhajtott az Édes Élet című műsorban Berki Ferenc, aki egy tatabányai lakótelep egyik házának harmadik emeletén éldegél.

Hogy Krisztián halála előtt milyen volt a kapcsolatuk, nem tudni, a házban lakók azt mesélték, régen látták errefelé a főpolgármesteri címmel is kacérkodó izomcelebet, ettől függetlenül az idős férfi összetörve nyilatkozott a Blikknek, amikor megtudta, miért keressük, a szemeit elfutották a könnyek.

Nem vagyok jól, nagyon nem…– csuklott el a hangja a gyászoló édesapának.

Ferenc fájdalma érthető, hiszen fia temetéséről kell hamarosan gondoskodnia, s ahogyan a mondás is tartja, nincs rendjén, ha egy szülő eltemeti a gyerekét.

– El kellett már temetnem az édesanyámat, édesapámat, de azt sosem gondoltam, hogy a gyermekemet is nekem kell búcsúztatnom – csóválta a fejét az idős férfi, majd sietve elköszönt.

– Kérem, fogadják el a gyászomat, és higgyék el, emellett is megvan a magam baja.

Hirdetés
loading...