Kezdőlap AKTUÁLIS Nyugodjék békében – elhunyt az ismert magyar zenész

Nyugodjék békében – elhunyt az ismert magyar zenész

Hirdetés

Felkai Miklós, a Color együttes egykori gitárosa, zeneszerző és szövegíró, hosszú betegség után, 73 éves korában hunyt el. A magyar zenei élet egyik kiemelkedő alakja 1950-ben született Debrecenben.

Pályafutását a Nautilus együttesben kezdte, majd a Rangers zenekarba került. 1969 őszén Pikó Sándor dobossal és Tikász Sándor énekessel megalapította a Lux együttest. Ezzel a formációval indult be igazán zenei karrierje.1975-ben az Apostol együttes gitárosa lett, ahol tehetségével és egyedi stílusával hozzájárult a zenekar sikeréhez. 1980-ban csatlakozott a Color együtteshez, ahol még nagyobb ismertségre tett szert.

Hirdetés

1986-ban Felkai Miklós volt az első Gitárpárbaj ötletgazdája, amelyet a Petőfi Csarnokban rendeztek meg. 1988 után két instrumentális szólólemezt adott ki F.F. Miki néven, majd a 2000-es években még kettőt Felkai Miklós néven.

1994-ben megalapította a Felkai Blues Brothers zenekart, amely 1997-ben Felkai Jam néven folytatta tevékenységét. 2012-ben létrehozta a Fantomas zenekart. Felkai Miklós számtalan zenész lemezén közreműködött, ezzel is gazdagítva a magyar zenei palettát.

Barátai a közösségi médiában adták hírül, hogy Felkai Miklós négy hónapig küzdött betegségével, de szombat délután örökre elaludt.

A zenei világ és rajongói mély gyászban búcsúznak a 73 éves korában elhunyt művésztől, aki örökre nyomot hagyott a magyar zenetörténetben.Hirdetés