Kezdőlap AKTUÁLIS Nyugdíjasok, most figyeljenek! Sok pénzről van szó, itt a határidő!

Nyugdíjasok, most figyeljenek! Sok pénzről van szó, itt a határidő!

Hirdetés

Mint az már megszokott, januárban minden banki ügyfél és nyugdíjas kap egy kimutatást postai úton, amiben az elmúlt év részletes adatai láthatóak.

 

Hirdetés

A nyugdíjakat sokan még mindig postai úton kérik és kapják meg havonta, de egyre nagyobb számban vannak már azok az idősek, akik a banki utalást választják.

A banki utalásoknál azonban van egy plusz költség, ami az időseket terheli, ezeket a kimutatásokat, levonásokat pedig az éves összesítőn részletesen meg is tekinthetik az ügyfelek.

Sokan pont emiatt nem választják a banki utalásos módszert, hiszen így a nyugdíjuk összegéből a számlavezetési díjért pluszban kell fizetniük, nem is beszélve a készpénzfelvételi és egyéb díjakért. A bankoktól távol maradó idősek azt hiszik, hogy ezzel a lépéssel spórolhatnak valamennyi pénzt, de ez egyfelől nem igaz, hiszen a készpénznek is van ára, másrészt eltörpül a bankszámlára utalt nyugdíj előnyei mellett!A nyugdíjasok azonban nem mindig járnak jól, ha a készpénzes megoldást választják, a pénzt ugyanis elhagyhatják, kimoshatják, elszakadhat, valamint egy betörés alkalmával is könnyebben elveszíthetjük azt. Ezzel szemben ha a bankkártyánkkal történik valami, mondjuk elhagyjuk, elég telefonon letiltani és újat igényelni, a rajta lévő pénz biztonságban van.

Mindemellett pedig Magyarországon ma már minden üzletben kötelező a kártyás fizetési lehetőség, így nem kell tartani attól sem, hogy rosszul adnak vissza esetleg a kasszánál, a bankkártyás fizetéssel ez a probléma is megoldódik.Ha tehát az idősek pénzt szeretnének megspórolni, nincs más dolguk mint megérdeklődni több bank ajánlatát is a számlavezetéssel és egyéb tranzakciókkal kapcsolatban.

Hirdetés
loading...