Kezdőlap AKTUÁLIS Nyugdíjasok, figyelem! Itt a kormány friss bejelentése

Nyugdíjasok, figyelem! Itt a kormány friss bejelentése

Hirdetés

A pénzügyminiszter, Varga Mihály, kijelentette, hogy a magyar nyugdíjrendszer megbízhatóan működik, és az idősek jövedelme nem veszélyeztetett.

 

Hirdetés

Az Országgyűlés népjóléti bizottságában tartott meghallgatáson Varga Mihály hangsúlyozta, hogy a kormány elkötelezett a nyugdíjasoknak tett ígéretek betartása mellett, és továbbra is biztosítani fogja az inflációt követő emeléseket.

A pénzügyminiszter szerint a nyugdíjak emelésének alapja a gazdasági növekedés, és fontos fenntartani a fejlődést a vásárlóérték megőrzése érdekében. Varga Mihály elmondta, hogy a kormány kész további forrásokat biztosítani a nyugdíjasoknak a gazdasági fejlődésből származó többlet alapján.Az átlagos nyugdíjak összege az elmúlt időszakban jelentősen emelkedett, 97 ezer forintról 217 ezer forintra nőtt, és a vásárlóértékük is közel 20 százalékkal növekedett. 2024-ben további nyugdíjemelésre számíthatnak az idősek, hiszen a költségvetés 6540 milliárd forintot biztosít erre a célra.

A pénzügyminiszter rámutatott arra, hogy hamarosan nemzetközi szakértők elemzése kerül majd nyilvánosságra a magyar nyugdíjbiztosítási rendszerről. A kormány értékelni fogja a megállapításaikat, és a javaslatokat 2024 első felében tervezik társadalmi vitára bocsátani.Varga Mihály azt is kiemelte, hogy a nyugdíjrendszer hosszú távú működését biztosítani kell, de jelenleg nincs szükség sürgős beavatkozásra ezen a területen. A miniszter elutasította a megszorító intézkedéseket, és hangsúlyozta, hogy a kormány inkább munkahelyteremtéssel és az árak korlátozásával kíván segíteni az embereknek a világszintű gazdasági nehézségek közepette.

Hirdetés