Kezdőlap AKTUÁLIS Nyugdíjasok, figyelem! Elveszhet a 13. havi nyugdíj, ha ezt nem teszed meg

Nyugdíjasok, figyelem! Elveszhet a 13. havi nyugdíj, ha ezt nem teszed meg

Hirdetés

Sokan, akik már betöltötték a nyugdíjkorhatárt, még mindig nem nyújtották be a nyugdíjigénylésüket, és ezzel súlyos hibát követhetnek el – hívja fel a figyelmet az ado.hu.

 

Hirdetés

Az érintettek számára fontos lehet, hogy ha tervezik a 13. havi nyugdíj igénybevételét, akkor még az idén benyújtsák a szükséges dokumentumokat, mivel ez lehetőséget teremt a januári nyugdíjemelésre való jogosultságukra is.

A 13. havi nyugdíj jogosultságához a feltétel, hogy az illető a tárgyévet megelőző év legalább egy napján, vagy a tárgyév januárjában társadalombiztosítási nyugellátásban vagy az azzal egy tekintet alá eső ellátásban részesüljön.

Ezért azok, akik még nem léptek nyugdíjba, de erre a lehetőségre számítanak, a lehető leghamarabb fontolják meg a nyugdíjigénylés benyújtását.Ha valaki például 2023-ban vonul nyugdíjba, az már 2024-ben jogosult lehet a 13. havi nyugdíjra. Ugyanakkor azoknak, akik 2024-ben vagy később vonulnak nyugdíjba, csak a következő évben, tehát 2025-ben lesz jogosultságuk az extra juttatásra.

Fontos, hogy a nyugdíj igénylésével kapcsolatos határidőket és feltételeket szigorúan tartsák be az érintettek, hogy ne veszítsék el a januári nyugdíjemelésre való jogosultságukat és a 13. havi nyugdíj lehetőségét.

Hirdetés