Kezdőlap AKTUÁLIS Nyugdíj utalás 2024 április – Minden nyugdíjast érint

Nyugdíj utalás 2024 április – Minden nyugdíjast érint

Hirdetés

Ahogy az 2024-ben a legtöbb hónapban, áprilisban is a hónap 12. napján utalják a nyugdíjakat a hivatalos nyugdíjfolyósítási dátumok szerint.

 

Hirdetés

Azonban az idei évben három hónapban érkezik majd korábban a nyugdíj azoknak, akik bankszámlára kérték az összeget. Lássuk, mikor várható az áprilisi nyugdíj kifizetése és hogyan kérheted azt bankszámlára!

Mikor lesz nyugdíj utalás áprilisban?

Az áprilisi nyugdíjakat hivatalosan április 12-én, pénteken utalják. Ez a főszabály, azonban az idei évben három hónapban előbb érkezik a nyugdíj azoknak, akik bankszámlára kérték az összeget. Az előrehozott utalások januárban, februárban és márciusban voltak, az áprilisiban viszont csak a főszabály lesz érvényes.


Hogyan kérhető postai kézbesítés helyett bankszámlára a nyugdíj?

A Magyar Államkincstár (MÁK) januárban tájékoztatót tett közzé a nyugdíjak bankszámlára utalásának igényléséről. Ez egy nagyszerű lehetőség minden nyugdíjas számára, mivel több előnnyel járhat a bankszámlára való utalás.

A postai kifizetéssel ellentétben a bankszámlára történő utalás esetén az összeg azonnal rendelkezésre áll, valamint csak a nyugdíjas férhet hozzá a pénzéhez.

Az utalás módosításához írásban kell bejelenteni a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságának. Fontos, hogy a folyósítás csak olyan bankszámlára történhet, amely a nyugdíjas saját számlája vagy társtulajdonosa a számlának.A kérelem könnyen és gyorsan beadható elektronikus úton a magyarorszag.hu portálon, ügyfélkapus bejelentkezést követően. Emellett a Magyar Államkincstár weboldalán is megtalálható a szükséges nyomtatvány, melyet postai úton vagy személyesen is benyújthatunk a Nyugdíjfolyósító Igazgatósághoz.Az átviteli idő függ attól, hogy a számlaszám bejelentésének feldolgozásakor a következő havi kifizetések számfejtése lezárult-e már. Ezért fontos, hogy időben intézzük el a bankszámlára való átutalás igénylését, hogy minél hamarabb élvezhessük az előnyeit!

Hirdetés