Kezdőlap AKTUÁLIS Novák Katalin nagy bejelentése – ez minden magyar családot érint!

Novák Katalin nagy bejelentése – ez minden magyar családot érint!

Novák Katalin a Demográfia Csúcs megnyitóján arról beszélt, hogy ma a családok szabadságharcát vívjuk, és kijelentette, hogy azok, akik gyermeket vállalnak, készek meghalni érte.

 

Ez a megjegyzés arra utal, hogy a családoknak sokszor komoly áldozatokat kell vállalniuk a gyermeknevelés során, és ez a fajta elkötelezettség és hűség a családok iránt fontos része a társadalomnak és a demográfiai helyzet javításának.

– Családellenes időben születtek a gyerekeim 2004 és 2008 között, amikor eltörölték a családok otthonteremtési támogatását, egyre kevesebben merték vállalni a házasság kötelékét és mélypontra zuhant a gyermekvállalási kedv. De a magyar családok nem hagyták magukat, hanem szabadságharcba kezdtek. Olyan országot harcoltak ki, ahol a család újra érték, megbecsülés jár az időseknek, a fiatalok pedig szabadon dönthetnek, hogyan akarnak élni, ha családot alapítanak, ahhoz minden segítséget megkapnak. Ma nem jár rosszabbul az, aki családot alapít, mint aki lemond arról – fogalmazott Novák Katalin.

Mint mondta, a családbarát fordulattal Magyarországon megduplázódott a házasságok száma, kevesebb a válás, nőtt a családok életszínvonala, több lett a nagycsalád.– De a jövő veszélyben van, mert a fejlett nyugati világba beköszöntött demográfiai tél most jégkorszakba fordul. Ha a gyermektelenség válik általánossá, kevesebb gyerek születik, mint amennyien eltávoznak, ha nincs gyermek, nincs jövő – fogalmazott Novák Katalin.

Az államfő ezután az 1848-as forradalom 12 pontjának nyomán meghirdette a családok 12 pontját. Ennek részeként a gyermekek szabadságát és a szülők felelősségét, amely mellett nincs helye semmiféle ideológiának.

– Aki kislánynak született, kislányként nőhessen fel, aki kisfiúnak, fiúként. Kívánjuk a családpárti döntéshozókat, ne lázíthasson senki a családok ellen, ez legyen a nemzeti minimum – sorolta az államfő. Újra megemlítette a követelések között, hogy a gyerekvállalás ne válhasson szegénységi kockázattá, a nőknek pedig legyen választási szabadságuk a főállású anyaság és a munka között.

loading...