Kezdőlap EGÉSZSÉG Nem tudsz leszokni a dohányzásról? Ez a növény végleg törli a nikotin...

Nem tudsz leszokni a dohányzásról? Ez a növény végleg törli a nikotin utáni vágyat!

A dohányzás, mindenki tudja, nagyon káros az egészségre, mégis, ha el is határozzuk, hogy leszokunk, nem megy olyan könnyen, mint, ahogy gondolnánk! Ez a növény segítségünkre lehet a leszokás, és a káros méreganyagokat is kimossa a szervezetünkből!

Egy nemrég közzétett német tanulmány szerint a Stevia segítségünkre lehet a dohányzásról, és az alkoholról való leszokásban. A Paraguayban őshonos növény a krizantém félék családjába tartozik, és nálunk is könnyen termeszthető.

Ha le szeretnénk szokni a dohányzásról, fogyasszunk az előírásnak megfelelően napi rendszerességgel Stevia cseppeket. Vagy por formájában a nyelv alá téve várjuk meg, míg szétolvad.

Ha valaki szeretne otthon termeszteni az értékes növényből, az alábbi tanácsokat érdemes betartani:
-várjuk meg míg eléggé felmelegedik az idő, és csak akkor ültessük, viszonylag meleg éghajlatot és a sok napsütést szereti

-gondoskodjunk a jó minőségű talajról, és figyeljünk oda a rendszeres öntözésre is

-vigyázzunk, hogy ne öntözzük túl, mert a gyökere hamar rothadásnak indulhat, és ilyenkor a növény könnyen kipusztul. Nagyon érzékeny a vízhiányra, de a túl sok vízre is.

-ősz elején vágjuk le a virágokat, ezzel ösztönözhetjük a növekedést. A levei a virágzás előtti időszakban a legédesebbek.

-a leveleket szárítsuk ki alaposan, majd zúzzuk porrá, és használjuk cukor helyett édesítésre napi rendszerességgel. Így élvezhetjük egészségügyi előnyeit, és hozzásegít a függőségekről való leszokáshoz is.

loading...