Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Nem tudja felöltöztetni a bébiszitter a 2 éves gyereket, döbbenetes mit tesz...

Nem tudja felöltöztetni a bébiszitter a 2 éves gyereket, döbbenetes mit tesz ezután a kicsivel!

Hirdetés

A gyermekbántalmazás egy mindennapos probléma és bármelyik gyerekkel megtörténhet a szociális és anyagi hátterétől függetlenül. A gyermek olyan károkat is elszenvedhet, amelyek egész életére kihathatnak, ezért nagyon fontos idejében nyakon csípni a tettest. 

Honnan lehet tudni, hogy a bébiszitter rendesen viselkedik-e a gyermekkel?

Egy részletes beszámoló a gyermektől megkíván bizonyos életkorhatárt, és ha szavakkal nem tudja, vagy nem akarja kifejezni magát, fontos odafigyelni az árulkodó jelekre.

Hirdetés

Egy kisiskolás gyermek esetében egyfajta szégyenérzet is felfedezhető, de esetenként agresszívvé vagy teljesen elzárkózottá válhat.

Egy bántalmazott gyerek lehet szokatlanul csendes és titkolózó, esetleg nagyon türelmetlen. Ha félelmet tapasztalunk rajta, amikor a bébiszitter szóba kerül, esetleg testi nyomokat is felfedezünk, akkor érdemes az adott személlyel elbeszélgetni.

Bébiszitter bánt kegyetlenül egy 2 éves gyermekkel

Lexington városában történt meg, hogy két szülő rejtett kamerával felvette, amint a bébiszitter bántalmazta gyermeküket.

A képeken látható, amint a nő lerántja a kisfiút a földre és utána, hogy ne tudjon mozdulni, teljes súlyával ráül a gyerek nyakára, néha az arcára, miközben ruhát cserél rajta. Közben még obszcén szavakat is mond neki.

Ijesztően kegyetlen cselekedet egy kiszolgáltatott gyerekkel szemben, aki láthatóan sokat szenvedett.

A bébiszittert a rendőrség letartóztatta és bíróság elé állította gyermek elleni erőszak vádjával.

Tippek a nyomozáshoz

Kisebb gyerekek esetében testszerte figyelni kell a nyomokat, zúzódást és az alvási problémákat.

Kísérd figyelemmel a gyermek napi tevékenységeit, aktivitását. Kérdezd meg magadtól, hogy tapasztalsz-e bármilyen zavart, változást a mentális, érzelmi, fizikális egyensúlyában.

Figyeld meg jól, hogy hogyan reagál a bébiszitter említésére, érkezésére.

Próbálj meg vele beszélgetni, ha már lehetséges és kérdezd meg, hogy mit gondol a bébiszitterről. Ne légy erőszakos vagy komoly, valamilyen játék közben vagy laza élethelyzetben kérdezz róla, amikor a gyermek nem érzi úgy, hogy meg kell felelnie a válaszával.

tudasfaja.com

Hirdetés