Kezdőlap EGÉSZSÉG Nem szűnik a köhögésed? Ez a 2 lelki probléma nem engedi, hogy...

Nem szűnik a köhögésed? Ez a 2 lelki probléma nem engedi, hogy meggyógyulj!

Ha egy megfázásból adódóan köhögéssel küzdöttél, de ennek már jó ideje, és a köhögésed még mindig fennáll, akkor nézzünk a dolgok mögé!

 

Lássuk milyen lelki problémák nem engedik, hogy meggyógyulj!

Torok vagy tüdő eredetű köhögés

A köhögés minden esetben egyfajta irritációra utal. Legyen az torok vagy tüdő eredetű, mindenképpen egy olyan idegi feszültségre hívja fel a figyelmet, melytől a test meg akar szabadulni. Ilyenkor úgy érezheted, hogy egy bizonyos helyzet vagy ember fojtogató számodra. Frusztrációt élhetsz meg, talán kedved lenne üvölteni, de neveltetésed megakadályoz ebben. Itt lép be a képbe a köhögés, melynek hatására bizonyos fokig sikerül felszabadítani a felgyülemlett negatív érzéseket.

Kellemetlen érzések lehetnek

  • Magány, keserűség.
  • Frusztráció, bosszúság.
  • Szomorúság, meg nem értettség.
Mi a megoldás?

Ha felismered, mi az, ami valójában irritál téged, köhögésed el fog múlni. Előfordulhat, hogy éned valamely aspektusát képtelen vagy elfogadni. Amennyiben a köhögés makacsul, hosszabb időn át fennáll – miközben nincs mögötte szervi ok – arra utal, hogy lelkileg képtelen vagy szabaddá tenni magad. Szánj időt arra, hogy felfedd ingerlékenységed okát, és korrigáld az irritáló helyzeteket.

Köhögés – gégegyulladás

A laringitisz – más néven gégegyulladás – kísérő tünete a köhögés és a rekedtség. A gyulladás hátterében önmagad kifejezésének nehézsége állhat. Mindez pedig gyakran mások elutasításától való félelmedből ered – tartasz tőle, hogy hiába fejezed ki gondolataidat, nem találsz megértésre. Amikor félelemből – esetleg bűntudatból – csendben maradsz, ahelyett, hogy beszélnél, elkendőzött érzéseid energiazárlatot okoznak, amely gégegyulladásban mutatkozik meg.

Oldd meg a problémát!


Meg kell tanulnod kommunikálni érzéseidet, ami lehetővé teszi az energia szabad áramlását. Ha személyiségedből adódóan nehezen adsz hangot érzéseidnek, megpróbálhatod írásban kifejezésre juttatni őket. Mivel a gége a torokcsakrához tartozik – amely a kommunikációt jelképezi -, mindegy, hogy írásban vagy szóban fejezed ki magad, lényeg, hogy a felgyülemlett feszültség oldódjon. Ezt az írást akár meg is tarthatod – elsőként az a fontos, hogy önmagaddal eredményesebben kommunikálj.

loading...