Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Nem sikerül megtisztítani a szilikon sütőformát? Ezzel a trükkel végre sikerül!

Nem sikerül megtisztítani a szilikon sütőformát? Ezzel a trükkel végre sikerül!

Hirdetés

A szilikon sütőforma a világ egyik legjobb találmánya, azonban, ha benne lerakódott zsír, és olajrétegtől elég nehéz megszabadulni.

 

Hirdetés

 

Aki próbált már szilikon sütőformát tökéletesen megtisztítani, tudja, hogy nem lehetetlen, de nehéz. Az alábbiakban 3 nagyon hatékony, és egyszerű tisztítási módszert ajánlunk. Ezeket minden háziasszony ki kell próbálja!A szilikon sütőformák egyre nagyobb szerepet hódítanak az életünkben, lassan a hagyományos tepsiket lecseréljük a sokoldalú, és kényelmesen használható formákra. Nagyon praktikusak, és jó tudni, hogy a hő hatására semmiféle káros anyagot nem bocsátanak ki. Azonban speciális odafigyelést igényel a tisztításuk, ugyanis sokszor a hagyományos mosogatószerek nem elégségesek.

1.Citomsav

Ezzel a módszerrel nem csak a szilikonformákat tisztíthatjuk meg, de a csempéről, és a kádról is leszedhetjük a szennyeződést. 4 liter melegvízhez adjunk hozzá, 1 csomag citromsavat, töltsük az oldatot egy tálba, és áztassuk bele a szilikon formákat. 15-20 percig áztassuk, majd mossuk el a hagyományos mosogatószerrel, majd öblítsük le.


2.Szódabikarbóna

Töltsünk 4 liter vizet egy fazékba, majd oldjunk fel benne 3 evőkanál szódabikarbónát, és 3 evőkanál mosogatószert. Tegyük bele a szilikonformát, majd főzzük 5-8 percen keresztül. Miután levettük a tűzről, még hagyjuk 20 percet ázni, majd öblítsük le.

3.Szódabikarbóna és citromlé
Keverjük el 2 evőkanál szódabikarbónát, és egy ½ citrom levét. A keletkezett masszával dörzsöljük át a szilikonforma belsejét, majd hagyjuk állni 15 percen keresztül. Hogy megszabaduljunk a szilikonforma kellemetlen szagától, merítsük egy kis időre langyos vízbe, és adjunk hozzá 2 evőkanál ecetet.

Hirdetés