Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Nem kell többé kádat, csempét, zuhanyzót sikálnod! Minden háziasszony dolgát megkönnyítjük most!

Nem kell többé kádat, csempét, zuhanyzót sikálnod! Minden háziasszony dolgát megkönnyítjük most!

Ha eleged van már a drága, és vegyszerekkel teli tisztítószerekből, itt az ideje, hogy megismerkedj a természetesebb változatukkal. Te magad könnyen összeállíthatod a toxikus anyagoktól mentes tisztítószereket.

 

 

Szerezd be a hozzávalókat, és kezdődhet is a nagytakarítás!

Padlócsempe
2-3 evőkanál ammóniát oldjunk fel egy liter vízben, majd mártsunk egy szivacsot a keverékbe, és ezzel dörzsöljük át alaposan a padlócsempét. Hagyjuk egy kis időt állni az ammóniás levet a padlócsempén, majd meleg, tiszta vízzel mossuk le. Mi magunk is meg fogunk lepődni, hogy mennyire hatásos ez a módszer.

Konyhai előkészítő pult

Az előkészítő pult az a hely, ahol naponta többször számtalan élelmiszert vágunk fel, tisztítunk meg. Nem mentes a szennyeződésektől, az biztos. Szórjuk be sütőporral, majd spricceljük be egy kevés vízzel, és néhány perc múlva töröljük le egy nedves szivaccsal.


Kagyló

Egy kevés ecetet melegítsünk fel, adjunk hozzá egy teáskanál sót. Mártsunk bele egy rongyot, majd ezzel töröljük át a kagylót. Ezzel a módszerrel az inox kagylókról is nagyon jól le tudjuk szedni a szennyeződést. Ezután mossuk le tiszta vízzel.

Tusolófülke

Melegítsünk fel 1 liter ecetet, adjunk hozzá 2-3 evőkanál szódabikarbónát, és pár csepp mosogatószert. A keverékkel spricceljük be a tusolófülkét, hagyjuk 10 percet állni, majd mossuk le bő vízzel.

Hűtőszekrény

Egy liter vízben oldjunk fel 2 evőkanál szódabikarbónát, majd tegyük egy szórófejes flakonba, és spricceljük be vele alaposan a hűtőszekrényt. Pár perc múlva töröljük le egy nedves ronggyal, majd töröljük szárazra egy papírtörlővel.


A sütő fogantyúja, és gombjai

Mindössze fültisztítópálcikára vagy egy régi fogkefére, és ammóniára lesz szükségünk hozzá. Mártsuk az ammóniába a fültisztítópálcikát, és ezzel a legnehezebben hozzáférhető területeket is könnyen meg tudjuk pucolni a zsíros lerakódásoktól.

tudasfaja.com

loading...