Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Nem folyik le a víz? Ez a titkos módszer a legjobb dugulás...

Nem folyik le a víz? Ez a titkos módszer a legjobb dugulás ellen!

Ha azzal szembesülsz, hogy nem akar lefolyni a víz a kagylóban, nem kell kétségbeesned. Felejtsd el a fejfájást, a várakozást a szakemberekre, inkább old meg te magad a problémát! Most megmutatjuk, hogy mit kell tenned!

 

Az eldugult kagyló soha nem fog magától helyrejönni, ne is reménykedj, sőt, minél tovább húzod az időt, annál nehezebb lesz kidugaszolni.

Ne halogasd a dolgot, inkább szerezd be a hozzávalókat, és fogj neki rögtön a dugaszolásnak.Ha olyan dolgok kerülnek a kagylóba, amik egyáltalán nem odavalók, mint pl. a kávézacc, liszt, tojásfehérje, olaj stb. ezek nagyon hamar könnyen eldugaszolják, főleg, ha már eleve vízköves a lefolyó.

Mindig használj szűrőt, hogy meg tud akadályozni, hogy az élelmiszer-maradékok a kagylóba kerüljenek. Ha mégis dugulás történt-mert mindenkinél előfordul-akkor alkalmazd az alábbi módszerek valamelyikét.

1.Pumpa

Egy vizes ronggyal takard le a szellőzőnyílást, és, ha dupla kagylód van, akkor a másik résznek is a lefolyóját dug be. Ezután önts az eldugult részbe meleg vizet, majd kezd el határozottan pumpálni kézi pumpával.


2.Ecet és szódabikarbóna

A száraz lefolyóba szórj egy fél csésze szódabikarbónát, önts egy csésze ecetet rá, majd várj míg jól kipezsgi magát, és 15 perc múlva önts rá 1 liter forró vizet.

3.Szódabikarbóna és só

1 csésze szódabikarbónát, és ½ csésze konyhasót szórj a száraz lefolyóba: Néhány órát vagy akár egy éjszakát is hagyhatod állni, majd önts rá 2 csésze forró vizet. Ismételd meg többször, ha elsőre nem sikerül teljes mértékben kidugaszolni.

4.Vállfa

Egy fém ruhafogast egyenesíts ki, majd a görbén maradt akasztós részét nyomd le a lefolyón. Így próbáld meg kihúzni, vagy továbbnyomni az akadályt.


5.Csőgörény

Szaküzletekben könnyen beszerezheted ezt a praktikus drótspirált. Segítségével a feloldódott vízkőből is le tud szedni.

6.Szifon kitakarítás

Ha a fenti módszereket kipróbáltad, és még mindig nem sikerült kidugaszolni, akkor a szifont kell kitakarítanod. Húzz fel egy gumikesztyűt, csavard le a szifont, és szedd ki a szennyeződést. Közben ne felejts el egy vedret tenni a lefolyó alá.

tudasfaja.com

loading...