Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Nem bírják a virágaid a hőséget? Ezekkel a tippekkel megmentheted őket a...

Nem bírják a virágaid a hőséget? Ezekkel a tippekkel megmentheted őket a kiszáradástól!

Néhány szobanövényt még a jó idő ellenére sem lehet kivinni a levegőre, ugyanis a nagy hőségben azonnal kiszáradnának.

Mivel a lakás is jobban felmelegszik a nyári napokon, ezért bizonyos virágok csak nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem vészelik át ezt az időszakot.

Nekünk azonban van néhány ötletünk, amivel megmenthetjük a növényeinket és felfrissíthetjük azokat, amelyek már feladták a harcot.

1. Napfény

Természetes, hogy a napsütéstől most még jobban kell őket óvni, mint bármikor. Nálam a nyugati fekvésű szobában lakó növényeknél a legremekebb megoldás a sötétítő függöny behúzása. Persze kora reggel és késő este jut nekik fény, ugyanis akkor kihúzom a függönyt. (A redőny félig leeresztése, és a roló lehúzása is jó lehet) Ez évek óta bevált módszerem. Az óvintézkedés minden szobanövénynek jár.

2. Öntözés

A folyadékigényük nyilván nekik is megnő. Okosan kell locsolni ilyenkor. Ne legyünk túlbuzgók, csak akkor adjunk több vizet nekik, ha látjuk, hogy szárazabb a földjük a megszokottnál. A krotonomat ilyenkor kétnaponta öntözöm. A szobai futóka, a porcelánvirág, a pletyka és a fikusz is szereti, ha  több folyadék jut neki kánikulában. Ilyenkor is nagyon figyelek, hogy ne hideg, hanem inkább langyos vízzel öntözzem őket. Az ibolyáknak a flamingóvirágoknak és az orchideáknak mindig az egyedi vízigényüket nézd!

3. Friss levegő

Óhatatlan, hogy jóval többet szellőztetek ebben az időszakban, főleg kora reggel és késő este. Viszont a huzatra nagyon odafigyelek, a legérzékenyebbek (kroton, fikusz, orchidea, flamingóvirág) még véletlenül se kerüljenek a széláramlatba. Nem beszélve a légkondicionáló berendezésekről. Érdemes akár más élőhelyre pakolni a növényeket, mintsem, hogy a hideg huzat érje őket.

4. Páratartalom

A párásítás most kulcsfontosságú. A kroton, a flamingóvirág, a fikusz, a porcelánvirág, a szobai futóka leveleit bátran spriccel meg, vagy most le óvatosan vizes szivaccsal, ronggyal. Ezzel őket hűtöd, viszont a megfelelő párásságot is biztosítod a többi növényednek.

Ügyelj,hogy az ibolyák és az orchideák leveleit sose érje víz!

Növényeim mindig meghálálják, ha sok-sok törődést kapnak tőlem, különösen igaz ez most, amikor tombol a kánikula.

tudasfaja.com

loading...